Google admite încă un eşec şi anunţă închiderea serviciului Allo

Google admite încă un eşec şi anunţă închiderea serviciului Allo

Google Allo a stârnit multe controverse încă de la lansarea în anul 2016. Promovată ca fiind una dintre cele mai sigure platforme pentru mesagerie instant, la care să apelăm pentru desfăşurarea de conversaţii în intimitate deplină, serviciul Allo trezit suspiciuni privind modul în care Google intervine pe firul conversaţiilor.

Confruntaţi cu un val de acuzaţii, oficialii Google au revenit asupra declaraţiilor iniţiale, confirmând că doar sesiunile de chat desfăşurate în modul incognito beneficiază de suportul tehnologiilor de criptare. În schimb, toate mesajele instant circulate fără a folosi modul incognito sunt păstrate pe serverele Google în mod permanent, sau până când utilizatorii decid să le şteargă folosind setările disponibile în meniul aplicaţiei. Potrivit Google, păstrarea unei copii permanente a mesajelor pe serverele companiei este necesară  pentru buna funcţionare a funcţiilor Google Assistant, integrate cu serviciul Allo pentru a oferi răspunsuri la probleme chiar în timp ce tastezi.

Lesne de înţeles, lipsa de încredere în promisiunile Google de a nu abuza de conversaţiile private ale utilizatorilor nu au făcut bine serviciului de mesagerie abia lansat într-o piaţă care oferă deja multe alternative, cel puţin la fel de uşor de folosit.

Cu reţeaua Google+ intrată de mult la apă, este cumva normal ca aceeaşi soartă să fie împărţită şi de Google Allo. Încercând să îndulcească înfrângerea, Google promite că va continua să îmbunătăţească serviciul Android Messages integrând suport pentru grupuri de chat, schimburi de poze la rezoluţie înaltă şi adăugarea opţiunii „confirmare de primire” pentru mesajele transmise.

Având în vedere popularitatea în creştere a aplicaţiei Android Messages, este posibil ca Google să includă cu aceasta măcar o parte din tehnologiile dezvoltate pentru serviciului Allo. Însă deocamdată, compania nu a anunţat nimic pe această temă.

Cei care încă au instalată aplicaţia pe propriul telefon vor putea să folosească serviciile Google Allo până în luna martie 2019, după care va mai fi posibilă exportarea istoricului de conversaţie, dacă este dorită păstrarea unei copii de siguranţă a mesajelor trimise în formă text.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult