Google Franţa închide propria pagină Google+. Vizitatorii sunt îndrumaţi să dea follow pe Twitter şi Facebook

Google Franţa închide propria pagină Google+. Vizitatorii sunt îndrumaţi să dea follow pe Twitter şi Facebook

Echivalând cu un certificat de deces al platformei Google+, recomandarea venită din partea companiei care a investit miliarde de dolari în speranţa deşartă de a ajunge din urmă Facebook şi alte reţele de socializare bine stabilite nu face decât să consemneze ceea ce restul lumii a acceptat de mult timp.

Google+ este probabil cea mai pustie reţea de socializare din mediul online, ţinută în viaţă doar de încăpăţânarea Google de a nu trage obloanele definitiv. Ei bine, acest lucru pare că se întâmplă, nu dintr-o dată, ci mai întâi cu pagina Google Franţa din reţeaua Google+, ai cărei administratori au început să îndrume vizitatorii către pagina similară din reţelele Facebook şi Twitter.

Lăsată pradă spammerilor şi fără îmbunătăţiri notabile în ultimii ani, reţeaua Google+ a devenit aproape complet irelevantă, singurele postări nou apărute fiind generate de aplicaţii software complet automatizate, configurate cu mult timp înainte. Chiar şi pagina Google France din reţeaua Google+, cu 471000 urmăritori, a avut ultima actualizare în urmă cu 46 de săptămâni.

Probabil, nici nu vom afla prea curând de închiderea oficială a reţelei Google+. Mai degrabă, compania americană va aştepta până când toţi vom fi uitat că aceasta există, scoţând ultimul server din priză fără ca nimeni să observe nimic.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult