Google Maps pune pe hartă restaurantele care oferă livrare la domiciliu

06.04.2020
Google Maps pune pe hartă restaurantele care oferă livrare la domiciliu

Iniţiativa are menirea de a ajuta antreprenorii locali sa-şi ducă mai departe activitatea în timpul pandemiei COVID-19, chiar dacă măsurile de carantină fac imposibile vizitele la restaurant.

Google distribuie versiuni actualizate ale aplicaţiei Maps pentru Android şi iOS, conţinând o nouă funcţie pentru descoperirea restaurantelor care oferă servicii de livrare la domiciliu, sau măcar ridicarea personală „la pachet” a comenzilor plasate la distanţă.

Proprietarii de restaurante interesaţi să-şi ofere serviciile trebuie doar să încarce o versiune online a catalogului de produse, pe care utilizatorii Google Maps îl for putea descoperi cu ajutorul unui buton nou adăugat în interfaţa aplicaţiei pentru mobil. Totuşi, comenzile de mâncare vor putea fi plasate direct doar la anumite restaurante, pentru restul fiind indicat un număr de telefon sau adresa de contact.

Deşi nu este cu mult mai folositoare decât aplicaţiile dedicate pentru comenzi de mâncare, afişarea direct pe hărţile Google Maps a restaurantelor care oferă livrare la domiciliu ar putea ajuta acele business-uri cu mai puţină vizibilitate, sau care până acum nu ofereau această opţiune.

Deocamdată, funcţionalitatea este disponibilă utilizatorilor Google Maps din Statele Unite, Canada şi Franţa, posibil şi alte ţări europene.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult