Google Plus lanseză Collections, o funcţie inpirată de la Pintrest

Google Plus lanseză Collections, o funcţie inpirată de la Pintrest

Google a anunţat lansarea unei noi componente a reţelei de socializare Plus. Aceasta se numeşte Collections şi doreşte să creeze o alternativă la funcţiile oferite de Pintrest. Este vorba despre un serviciu bazat pe imagini, pe care poţi să le adaugi în diferite liste de preferinţe, sau liste comune, bazate pe diferite subiecte, utilizatori pe care poţi să le urmăreşti.

Deşi Google Plus nu are succesul pe care compania l-a dorit, diverse componente sunt destul de populare. Integrarea acestuia în diverse servicii precum YouTube pentru comentarii şi aplicaţia Photos de pe Android pentru backup al imaginilor în Drive îi asigură continuitate, iar Collections ar putea fi un motiv destul de bun pentru o parte dintre utilizatori să îi ofere o nouă şansă.

Paginile dedicate colecţiilor nu urmăresc întocmai designul unei pagini obişnuite de Google Plus sau a unei galerii. Acestea includ o fotografie copertă în partea de sus, iar meniul este colorat într-o nuanţă la alegere. Astfel, fiecare colecţie primeşte o culoare proprie, care poate să descrie genul fotografiilor incluse. Imaginile sunt apoi afişate pe două coloane, cu tot cu descriere şi secţiune de comentarii, cu posibilitatea de a urmări sau de a distribui colecţia mai departe. Fiecare colecţie include şi numele utilizatorului care a creat-o, cu link către pagina sa de Google Plus.

Pentru a accesa secţiunea Collections, nu trebuie decât deschis meniul de navigaţie din Google Plus şi selectat noul buton dedicat. Aici poţi vedea doar colecţiile proprii, sau colecţiile promovate de Google, care sunt alese după popularitate. Atunci când creezi o colecţie nouă poţi opta să o faci publică, pentru a fi văzută de orice utilizator de Google Plus, poţi să limitezi vizibilitatea doar la prietenii din cercurile proprii, poţi seta reguli de accesare personalizate sau o poţi marca drept privată.

Momentan nu sunt foarte multe colecţii publice disponibile în secţiunea „Featured”, însă cu siguranţă vor apărea multe în zilele şi lunile următoare. Deşi oficial Collections s-a lansat astăzi, aceasta ar putea să nu fie disponibilă pentru toţi utilizatorii de Google Plus în acest moment. Google a anunţat că va lansa noua secţiune a reţelei sociale treptat pentru fiecare utilizator în parte, sperând ca până la sfârşitul săptămânii să fie disponibilă pentru toţi utilizatorii de PC şi Android. Versiunea pentru iOS va veni mai târziu, însă nu a fost specificat un termen de lansare.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult