Google se apucă de tras cabluri de Internet submarine

Google se apucă de tras cabluri de Internet submarine

Google a confirmat că, împreună cu alte 5 companii, finanţează un sistem de cabluri care va lega Statele Unite de Japonia. Sistemul numit Unity îi va costa pe cei 5 asociaţi aproximativ 300 milioane de dolari. Acordul a fost semnat pe 23 februarie la Tokyo, iar sistemul de cabluri va fi dat în folosinţă în primul trimestru al lui 2010.

Sistemul Unity, la a cărui implementare vor lucra NEC Corporation şi Tyco Telecommunications, va măsura 10.000 de kilometri şi va fi compus din 5 fibre, fiecare din acestea capabilă de o rată de transfer de 960 Gbps. Punctele extreme ale sistemului vor fi Los Angeles la un capăt şi Chikura (o localitate din vecinătatea Tokyo) la celălalt.

Sporul de lăţime de bandă pe care noul sistem de cabluri îl va aduce va fi de 7.68 Tbps, adică aproximativ 20% faţă de lăţimea de bandă actuală. Însă cu toate cifrele cu care se laudă acest nou sistem, nu prea ai de ce să fii impresionat. Şi asta deoarece, dacă ţinem cont de statistici, nevoia creşterii anuale de lăţime de bandă este de 64%. Iar în următorii 5 ani, pe măsura extinderii şi creşterii în complexitate a aplicaţiilor şi serviciilor online, această nevoie se va dubla, ajungând la un halucinant procent de 128%.

Minisub Cable

Urmărește Go4IT.ro pe Google News