Google Transit se extinde în şapte oraşe mari din România

11.09.2013
Google Transit se extinde în şapte oraşe mari din România

În luna martie a anului trecut, Braşov a fost primul oraş din România care s-a bucurat de opţiunea Transit din Google Maps, care oferă indicaţii şi navigaţie cu ajutorul mijloacelor de transport în comun, acestuia adâugându-i-se ulterior şi Sibiu. A durat ceva mai mult decât cele douăsprezece luni anunţate iniţial, însă opţiunea Transit este acum activă şi pentru alte şapte oraşe mari de la noi din ţară.

Pe lângă opţiunile deja cunoscute de navigaţie auto şi pietonală, noua facilitate Transit permite utilizatorilor să ajungă la destinaţie şi cu ajutorul mijloacelor de transport în comun. Disponibil în interfaţa Web sau pe terminalele mobile, Transit oferă localizarea staţiilor de metrou, autobuz, tramvai sau troleibuz, numărul/numele rutei sau rutelor care vor trebui utilizate, distanţa estimativă şi numărul de staţii.

În interfaţa Web, Transit se ascunde în spatele pictogramei care înfăţişează un autobuz, interfaţa oferind câmpuri pentru stabilirea destinaţiei şi un meniu lateral cu indicaţii şi rute alternative.

Serviciu, de care braşovenii şi sibienii s-au bucurat încă din 2012, este acum disponibil şi în Bucureşti, Ploieşti, Constanţa, Iaşi, Timişoara, Cluj şi Craiova, făcând astfel mai uşoară viaţa celor care vizitează aceste locuri. Braşovenii se bucură însă de o opţiune care nu este valabilă în aceste şapte noi oraşe, şi anume afişarea preţului total al biletelor necesare pentru călătorie.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News