Marauder’s Map, extensia de Chrome care îţi arată unde se află prietenii de pe Messenger

Marauder’s Map, extensia de Chrome care îţi arată unde se află prietenii de pe Messenger

Apărând ca o mini-hartă în colţul ecranului, Marauder’s Map exploatează modul în care Facebook comunică automat informaţii despre locaţia utilizatorilor conectaţi. Cu fiecare actualizare, datele colectate sunt catalogate şi folosite în cele din urmă pentru a realiza  itinerariul deplasărilor făcute de-a lungul timpului de utilizatori Facebook Messenger.

Marauder’s Map, extensia de Chrome care-ţi arată unde se află prietenii de pe Facebook Messenger

Creată de Aran Khanna – student la Universitatea Cambridge, extensia disponibilă pentru web browserul Chrome funcţionează doar pentru cei care au activată setarea location sharing în contul de utilizator, afişând informaţiile relevante în cadrul unei ferestre suprapusă peste interfaţa web a serviciului Facebook Messenger. Ţinând cont de faptul că această setare este activată în mod implicit pe dispozitivele cu sistem Android şi iOS, numărul celor care pot fi urmăriţi pe baza coordonatelor de localizare furnizate de telefonul mobil este foarte mare.

Presupunând că setarea location sharing nu a fost debifată manual în setările telefonului mobil, mesajele păstrate în arhiva de conversaţii purtate prin Facebook Messenger pot fi analizate pentru fixa pe hartă locaţia fiecărui parter de discuţie la momentul respectiv, precum şi deplasările acestora între conversaţii.

Pentru a opri orice activităţi de monitorizare este necesar să debifăm opţiunea pentru trimitere automată a locaţiei (Location) din meniul Settings a aplicaţiei Facebook Messenger pentru dispozitive mobile, iar în viitor să omitem această setare atunci când ne este propusă spre activare în timpul procesului iniţial de configurare, ce rulează după fiecare instalare a aplicaţiei.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult