Microsoft îmbunătăţeşte securitatea din Internet Explorer 11

07.08.2014
Microsoft îmbunătăţeşte securitatea din Internet Explorer 11

Internet Explorer nu are o reputaţie foarte buna în rândul utilizatorilor de internet, însă în continuare este unul dintre cele mai răspândite browsere la nivel mondial. Din acest motiv, securitatea utilizatorilor este foarte importantă, iar Microsoft a început să blocheze funcţionarea plugin-urilor vechi, care ar putea include vulnerabilităţi.

Internet Explorer 11

Toate aplicaţiile web care funcţionează prin ActiveX vor fi incluse într-o listă pe serverele Microsoft, iar la fiecare update va fi notată versiunea fiecăreia. Astfel, în momentul în care o aplicaţie va dori să pornească în Internet Explorer, browserul va verifica versiunea şi va anunţa utilizatorul dacă are nevoie de un update.

Cei care nu doresc să facă update la Java sau Flash, pot opta în continuare să folosească variantele mai vechi, însă Microsoft încearcă să îndemne utilizatorii de Internet Explorer să fie întotdeauna la zi cu software-ul, pentru a evita problemele provocate de aplicaţii învechite.

Funcţii asemănătoare se găsesc în browsere precum Chrome şi Firefox de multă vreme şi par a fi o metodă eficientă de a proteja clienţii de posibile atacuri. Având în vedere că Internet Explorer 11 este sistemul de operare implicit şi pe tabletele cu Windows, iar utilizatorii de tablete nu au obligatoriu mare experienţă cu atacuri, malware şi alte astfel de probleme, această mişcare va aduce mai multă siguranţă în browsing atât la birou şi acasă cât şi în spaţiul mobil.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult