Mozilla interzice 4 extensii Firefox livrate de un cunoscut producător antivirus

04.12.2019
Mozilla interzice 4 extensii Firefox livrate de  un cunoscut producător antivirus

Acuzând suspiciuni rezonabile privind colectarea abuzivă de informaţii despre utilizatorii Firefox,  Mozilla a decis excluderea a patru a extensii  asociate produselor de securitate livrate de Avast şi subsidiara AVG.

Cele patru extensii interzise din magazinul oficial Firefox sunt Avast Online Security, AVG Online Security, Avast SafePrice şi AVG SafePrice.  Primele două au rolul de a afişa mesaje de avertizare atunci când utilizatorii  vizitează site-uri cunoscute pentru distribuirea de malware şi alte activităţi suspicioase, iar ultimele două au rolul de a oferi comparaţii între preţurile  afişate de magazinele online.

Faptul că extensiile mai sus menţionate  colectau mult mai multe informaţii decât aveau nevoie pentru a  oferi funcţionalitatea promisă a fost descoperit de creatorul AdBlock Plus, Wladimir Palant, care a informat  spre finalul lunii octombrie dezvoltatorii Mozilla despre comportamentul suspicios.

Deocamdată, măsuri similare nu au fost luate şi pentru Chrome Web Store, cele patru extensii fiind încă disponibile utilizatorilor Google Chrome. Potrivit dezvoltatorului AdBlock Plus, este mult mai dificil să obţii măsuri similare la raportarea extensiilor abuzive  pentru browser Chrome, Google reacţionând doar în urma unei  mediatizării intense a subiectului respectiv.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult