Noi modificări majore la Windows 10: celebrul Control Panel nu va mai fi niciodată la fel

06.04.2020
Noi modificări majore la Windows 10: celebrul Control Panel nu va mai fi niciodată la fel

Cunoscut în forma actuală de pe vremea lui Windows 7, meniul Control Panel este pe cale să dispară definitiv din arsenalul lui Windows 10, Microsoft decizând să continue pe o direcţie aleasă la momentul introducerii Windows 8, chiar dacă multe dintre „inovaţiile” prezentate atunci au sfârşit în eşec.

Potrivit unei descoperiri făcute analizând măruntaiele ultimei versiuni experimentale de Windows 10, Microsoft pregăteşte ascunderea sau eliminarea completă a meniului Control Panel, în versiunea clasică cu care ne-am obişnuit în ultimii peste 10 ani. Rolul său va fi preluat de meniul Settings, o reinterpretare simplificată de Control Panel care pentru veteranii Windows stârneşte mai degrabă frustrări, prin modul deseori neintuitiv de prezentare a setărilor Windows şi trimiterile dese în vechiul Control Panel, atunci când sunt necesare ajustări de fineţe.

Microsoft a migrat treptat opţiunile care au fost găsite anterior în Control Panel, oferind aproximativ aceeaşi funcţionalitate, dar într-un format nou şi sub un alt nume. Din fericire, Microsoft nu s-a pripit forţând o trecere brutală la noul meniu Settings, alegând să folosească din plin feedback-ul utilizatorilor.

Pornind de la această premisă, ar trebui ca versiunea finală a meniului Settings să încorporeze tot ce avea mai bun vechiul Control Panel, plus ceva extra-uri. În practică, utilizatorii de rând nu mai au prea mult timp de acomodare, tranziţia urmând să fie finalizată odată cu lansarea Windows 10 build 2004, programată pentru această toamnă.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult