O problemă în App Store compromite un număr de aplicaţii Mac şi iOS

05.07.2012
O problemă în App Store compromite un număr de aplicaţii Mac şi iOS

În urma unor probleme apărute în funcţionarea magazinului de aplicaţii Apple App Store, un număr de aplicaţii pentru platforma Mac şi iOS care au primit recent versiuni actualizate, au încetat să mai funcţioneze, afişând la pornire un mesaj de eroare.

Probleme cu aplicaţiile listate în Apple App Store

Problemele semnalate de Marco Arment, creatorul aplicaţiei Instapaper, au apărut în decursul zilei de joi, când în urma lansării unei versiuni actualizate de Instapaper canalele de suport tehnic au fost inundate cu mesaje email şi Twitter, primite de la clienţi nemulţumiţi de nefuncţionarea aplicaţiei. În ciuda faptului că pachetul de actualizare a fost aprobat în prealabil de către Apple, problemele au afectat un număr foarte mare de utilizatori din Statele Unite, Marea Britanie şi alte regiuni. Excepţie face doar Australia, fapt ce demonstrează că problemele semnalate nu sunt răspândite la nivel global. Neplăcerile cu aplicaţia Instapaper au luat sfârşit după ce Arment a contactat Apple, detaliind problemele semnalate de utilizatori. Conform acestuia, Apple nu a dat niciun fel de explicaţii pentru problemele apărute, iar până în acest moment nu a admis în mod public existenţa vreunor probleme cu funcţionarea AppStore, deşi reclamaţiile au curs în ultimele 24 ore pentru un număr consistent de aplicaţii.

Aparent, toate problemele au apărut după ce AppStore a furnizat versiuni corupte pentru pachetele în format binar destinate actualizării aplicaţiilor. Drept urmare, problemele ar putea fi remediate descărcând din nou pachetele de actualizare, după ca Apple va fi remediat problemele care au dus la coruperea acestora de la bun început.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult