OneDrive primeşte o interfaţă îmbunătăţită şi câteva capabilităţi noi

27.09.2017
OneDrive primeşte o interfaţă îmbunătăţită şi câteva capabilităţi noi

Microsoft a anunţat o serie de schimbări la nivelul interfeţei serviciului de stocare în cloud OneDrive. Compania doreşte să îmbunătăţească experienţa de utilizare, integrând şi mai multe funcţii care să integreze funcţii OneDrive în Office 2016 şi vice-versa. Noua interfaţă a serviciului va oferi un design mai aerisit, pictograme mai plăcute din punct de vedere vizual şi acces la mai multe informaţii despre fişierele stocate.

Interfaţa OneDrive era deja destul de „plată”, fiind bazată pe filosofia de design Metro/Modern UI. Noile schimbări vor schimba pictogramele folderelor şi aranjarea în pagină a acestora şi va oferi preview-uri pentru mai multe tipuri de fişiere, pentru a vedea rapid conţinutul acestora, fără a fi necesară deschiderea lor. De asemenea, opţiunile de partajare cu alte persoane sunt acum mai avansate, putând afla mult mai repede cine are acces la fiecare fişier sau folder în parte.

Toate versiunile de OneDrive vor primi acces la noile funcţii şi noua interfaţă, urmând să apară un update software atât pentru platformele mobile, pentru computerele cu Windows şi consolele Xbox One.

Pe lângă schimbările de interfaţă, OneDrive primeşte suport pentru fişiere de tip ZIP, care vor putea fi deschise în interfaţa web, în timp ce fişierele de tip DRM şi IRM vor fi acum compatibile cu OneDrive. Fişierele deschise cu OneDrive vor oferi acum posibilitatea de editare, iar aplicaţiile mobile vor trimite notificări atunci când anumite fişiere au fost deschise sau modificate de către alţi utilizatori.

Această mişcare din partea companiei doreşte consolidarea serviciului OneDrive şi integrarea sa mai bună cu diverse alte servicii şi aplicaţii Microsoft, încercând astfel să păstreze utilizatorii în ecosistemul Microsoft.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult