Protecţie mai bună pentru contul Facebook: Anonymous Login şi restricţii detaliate

01.05.2014
Protecţie mai bună pentru contul Facebook: Anonymous Login şi restricţii detaliate

Indiferent dacă o apreciem sau o detestăm, reţeaua de socializare Facebook este un mastodont cu 1,3 miliarde de utilizatori iar contul personal pentru aceasta a devenit una dintre cele mai populare forme alternative de autentificare pentru multe servicii şi aplicaţii. Dacă nu aveţi însă încredere în Facebook sau în producătorii de aplicaţii, Mark Zuckerberg a dezvăluit că vom putea folosi în curând o formă  de autentificare care ne va proteja datele personale.

Atunci când vine vorba de intimitate şi de protejarea informaţiilor cu caracter personal, Facebook nu se bucură chiar de cel mai bun renume. Deţinătoarea unor cantităţi impresionate de date personale, Facebook este însă o companie listată la bursă care are o imagine de protejat şi nu-si permite să se joace chiar după bunul plac cu toate aceste date. Nu acelaşi lucru se poate spune însă şi despre producătorii aplicaţiilor care folosesc autentificarea Facebook, iar cei care au refuzat să folosească astfel de produse deoarece  doreau să-şi păstreze intimitatea vor avea posibilitatea să le utilizeze fără a le da dreptul de a accesa şi informaţiile personale stocate de Facebook.

Testată în prezent cu un număr redus de parteneri, noua opţiune Anonymous Login va bloca posibilitatea aplicaţiilor de a accesa date personale sau de a scrie mesaje în numele utilizatorului. Aceste restricţii vor limita utilitatea unor aplicaţii care au nevoie de lista de prieteni, de numerele de telefon sau de alte informaţii de acest fel pentru a putea funcţiona, însă Anonymous Login  le va permite celor reticenţi să încerce un produs fără a-şi divulga datele personale.

Noua opţiune de autentificare anonimă este doar o componentă a actualizării majore a sistemului standard de autentificare pe care compania Facebook o pregăteşte. Atunci când acesta va deveni disponibil, noul sistem de autentificare va permite alegerea detaliată a informaţiilor pe care dorim să le partajăm, utilizatorii putând alege, de exemplu, să ofere acces la adresa de email, dar nu şi la numărul de telefon.

Noul sistem de autentificare Facebook şi opţiunea Anonymous Login vor deveni disponibile în lunile următoare. Cu această ocazie, Facebook a anunţat şi o serie de alte noutăţi, cum ar fi posibilitatea integrării faimosului buton Like direct în cadrul aplicaţiilor sau crearea de legături Web directe între aplicaţiile software cu ajutorul AppLinks.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News