Reviste gratuite în format electronic, printr-un truc simplu

02.06.2008
Reviste gratuite în format electronic, printr-un truc simplu

Utilizatorii de iPhone sunt privilegiaţi. Doar ei au acces gratuit la unele dintre cele mai citite reviste de peste ocean. O companie care se ocupă cu distribuirea revistelor electronice (contracost, de obicei), Zinio, le-a făcut o favoare posesorilor de iPhone şi le-a permis acestora să acceseze online, gratuit, o serie de reviste.

Printr-un truc foarte simplu, vei putea citi gratuit şi tu, câteva dintre cele mai populare reviste din Statele Unite şi nu numai. Vei avea acces printre altele la reviste precum Photography, Men’s Health, PC Magazine, Elle, Technology Review, Macworld, Reader’s Digest dar şi Playboy sau Penthouse, dacă eşti interesat. Tot ce trebuie să faci este să "te dai" utilizator de iPhone şi să îndeplineşti două condiţii. Prima e să foloseşti Firefox, iar a doua este să parcurgi următorii paşi:

1. Scrii "about:config" (fără ghilimele) în bara de adrese din Firefox pentru a avea acces la setările ascunse ale browser-ului;

Zinio iPhone

2. În căsuţa Filter din partea superioară a ferestrei scrii "useragent" pentru a afişa doar intrările care conţin acest parametru;

3. Dai dublu click pe intrarea "general.useragent.extra.firefox" şi scrii Mobile Safari 1.1.3 în căsuţa care se deschide. În acest fel, Firefox va fi văzut de site-urile Web ca fiind browser-ul Safari de pe iPhone. Cu alte cuvinte vei fi văzut ca utilizator de iPhone şi vei avea acces gratuit la revistele la care au acces doar utilizatorii de iPhone.

4. Dai OK şi restartezi browser-ul

5. Accesezi adresa http://imgs.zinio.com/iphone. Înainte de a avea acces la reviste, va trebui să furnizezi o adresă de e-mail pentru newsletter-ul celor de la Zinio. Nu trebuie neapărat să dai o adresă reală, vei avea oricum acces la pagina cu reviste.

Zinio iPhone

Navigarea în catalogul de reviste este cât se poate de simplă şi se face exclusiv în fereastra browser-ului. Dai click pe coperta revistei pe care vrei să o citeşti, iar în pagina următoare dai din nou click pe thumbnail-ul coperţii. Pentru a naviga în cadrul revistei foloseşti instrumentele de pe bara de sus.

Zinio iPhone

Revistele oferite gratuit de cei de la Zinio pentru utilizatorii de iPhone sunt actualizate la fiecare apariţie. Vei găsi aici în fiecare lună, cele mai noi numere. Dacă vrei să revii la setarea standard, urmezi din nou primii patru paşi, doar că vei scrie Firefox/2.0.0.14 (pentru Firefox 2) în loc de Mobile Safari 1.1.3, la general.useragent.extra.firefox.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News