Serviciul Twitpic a anunţat că se va închide

05.09.2014
Serviciul Twitpic a anunţat că se va închide
Twitpic, un serviciu indispensabil pentru utilizatorii de Twitter, a anunţat că se va închide la sfârşitul lunii în curs. Motivul pentru această decizie nu este lipsa de utilizatori, ci faptul că Twitter a ameninţat că va bloca accesul acestui serviciu la API-ul care permite publicarea imaginilor pe reţeaua de socializare, în cazul în care Twitpic nu îşi schimbă numele.
 
 
Aparent, Twitter nu era de acord cu utilizarea unui nume atât de apropiat de al său, considerând că este vorba despre folosirea trademark-ului fără aprobare. Compania Twitpic susţine că numele îi aparţine, însă nu are resursele necesare pentru a se lupta cu un gigant precum Twitter. Cum cele două entităţi nu au putut ajunge la o înţelegere, Twitpic a decis că cea mai bună decizie este încetarea activităţii.
 
Serviciul va înceta să mai funcţioneze pe data de 25 septembrie, moment în care mulţi utilizatori de Twitter se vor trezi fără una dintre cele mai utile unelte pentru partajarea de poze. Oficialii Twitpic au dezvăluit că vor face tot posibilul pentru a pune la dispoziţie resursele necesare descărcării imaginilor şi informaţiilor personale stocate pe serverele serviciului, însă momentan nu a fost oferită o dată la care această funcţie va fi disponibilă.
 
Cei afectaţi vor trebui să fie atenţi la ştirile referitoare la închiderea Twitpic din următoarele zile, întrucât compania a promis veşti foarte curând. Nu este însă clar dacă data limită pentru descărcarea acestor informaţii este 25 septembrie, sau dacă funcţia va fi disponibilă şi după ce Twitpic îşi închide porţile.
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult