Twitter va oferi opţiune pentru raportarea ştirilor false

30.06.2017
Twitter va oferi opţiune pentru raportarea ştirilor false

După ce Facebook a luat deja măsuri pentru limitarea propagării necontrolate a aşa numitelor „fake news”, acest tip de conţinut va fi combătut prin metode specifice şi în reţeaua Twitter, administratorii reţelei de socializare testând deja mai multe variante pentru detectarea şi eliminarea rapidă a postărilor mincinoase sau rău intenţionate.

Alături de opţiunile pentru raportarea tentativelor de hărţuire şi abuz, Twitter va adăuga şi suport pentru marcarea postărilor care aduc informaţii false sau mesaje nesolicitate, contribuţiile aduse de comunitate ajutând la îndepărtarea mai rapidă a postărilor nepotrivite.   

Compania testează şi un nou filtru care apelează la tehnologii de inteligenţă artificială pentru detectarea automată a conţinutului de tip spam, scanând automat milioane de postări în căutarea anumitor formule de exprimare şi inconsistenţe. Noul mecanism de filtrare automată a postărilor vine în completarea raportărilor manuale făcute de utilizatorii reţelei.

 

Schimbarea de atitudine se produce în contextul presiunilor tot mai mari exercitate de Uniunea Eurpeană pentru limitarea propagării aşa numitelor „fake news”, punând în discuţie inclusiv măsuri legislative care să prevadă aplicarea de amenzi pentru companiile care intermediază distribuirea acestui tip de conţinut.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult