Uber ar putea suspenda conturile şoferilor şi clienţilor depistaţi cu COVID-19

11.03.2020
Uber ar putea suspenda conturile şoferilor şi clienţilor depistaţi cu COVID-19

Numărul de maşini Uber disponibil pentru comenzi ar putea scădea drastic în zilele următoare, dacă epidemia de coronavirus continuă să se extindă.

Uber are în vedere suspendarea conturilor de utilizator şi cele folosite de şoferi, timp de 14 zile, dacă numele acestora apar în evidenţa autorităţilor ca fiind infectaţi sau intraţi în contact cu COVID-19, boala cauzată de noul coronavirus. Măsura a fost luată deja în unele regiuni ale lumii, precum Mexic, restricţiile fiind între timp ridicate pentru o parte dintre conturile folosite.

Uber a mai precizat şi va oferi şoferilor până la 14 zile de remunerare în caz de boală, dacă lipsesc din cauza coronavirusului, sau dacă contul lor este suspendat. „Am ajutat deja şoferii din anumite zone afectate şi lucrăm pentru a implementa rapid acest lucru la nivel mondial”, spune compania. Totuşi, detaliile exacte ale planului de compensare a şoferilor afectaţi nu au fost făcute publice.

Acţiunile Uber au scăzut puternic pe fondul panicii apărute pe bursă, investitorii evitând pe cât posibil companiile văzute ca fiind imediat afectate de răspândirea coronavirus.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult