Western Digital cumpără SanDisk pentru 19 miliarde dolari

21.10.2015
Western Digital cumpără SanDisk pentru 19 miliarde dolari

Într-o mişcare strategică gândită să-i asigure supravieţuirea într-o piaţă a dispozitivelor de stocare tot mai competitivă, Western Digital – un cunoscut producător de hard disk-uri – a achiziţionat pentru 19 miliarde de dolari compania rivală SanDisk, deţinătoare a unui vast arsenal de tehnologii cu aplicare în domeniul dispozitivelor SSD (solid state drive) şi portofoliul de produse aferent.

Western Digital cumpără SanDisk pentru 19 miliarde dolari

Deja, cel mai mare producător de hard disk-uri din lume, Western Digital este pe cale să-şi extindă masiv influenţa şi în domeniul soluţiilor de stocate bazate pe tehnologie Flash, unde SanDisk era considerată a treia companie ca importanţă din lume.

Aflat de ceva timp în căutarea unui cumpărător, SanDisk încheie tranzacţia cu Western Digital la o valoare per acţiune de 86.5 dolari, cu 15% peste nivelul preţului de tranzacţionare la bursă înregistrat cu doar o zi în urmă.

În timp ce Western Digital avea deja în portofoliu atât modele de hard disk-uri, cât şi dispozitive solid state pentru PC-uri şi laptopuri, este vehiculat că achiziţionarea portofoliului deţinut de rivalul SanDisk are menirea de a extinde oferta de produse Western Digital pe segmentul dispozitivelor USB Flash şi card-uri de memorie. Având în vedere şi tendinţa de abandonare treptată a hard disk-urilor clasice pentru dispozitive de stocare solid state, fuziunea cu SanDisk are şi rolul de a transforma Western Digital într-un jucător cu influenţă globală asupra pieţei dispozitivelor de stocare, acoperind toate categoriile de produse.

Western Digital cumpără SanDisk pentru 19 miliarde dolari

Pe lângă tehnologiile NAND Flash folosite în prezent la scară largă, este foarte probabil ca Western Digital să fi luat în vizor şi expertiza pe care SanDisk o are în domeniul tehnologiilor alternative de stocare bazate pe memorie non-volatilă, aşteptate să succeadă tehnologiilor actuale în viitorul nu prea îndepărtat.

Ambele companii îşi au sediile în statul american California, fapt ce simplifică procedura realizare a tranzacţiei, aşteptată să fie aprobată şi validată până la finalul anului viitor.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult