Blizzard face comerţ cu animale de companie în World of Warcraft

Blizzard, producătorul celui mai popular MMORPG din toatetimpurile, World of Warcraft, a făcut astăzi un anunţ care a luatprin surprindere imensa comunitate din jurul jocului. Fanii Worldof Warcraft vor putea cumpăra pet-uri (animale de companie) pebani. Este vorba de bani adevăraţi, nu gold-ul din joc.

Cei care vor să cumpere pet-urile pe care Blizzard le are deoferit contracost, vor fi nevoiţi să scoată din buzunar 10 dolari.Achiziţionarea pet-ului nu se face în joc, ci din magazinul onlineal celor de la Blizzard.

Pet-urile care fac obiectul acestei vânzări nu sunt esenţialepentru joc şi nici nu participă la lupte PVP ori questuri. Suntsimple animăluţe de companie, cu rol decorativ.Practic, singurul motiv pentru care un gamer ar cumpăra un astfelde pet este orgoliul personal.

Este pentru prima oară când Blizzard vinde elemente din World ofWarcraft pe bani reali. Întrebarea care stă pe buzele tuturorfanilor WoW este dacă Blizzard se va opri aici sau va începe săvândă şi alte obiecte, mai importante în joc, precum armură, arme,poţiuni sau enchant-uri. Dacă se va întâmpla asta, World ofWarcraft va avea o mare problemă: diferenţa dintre caractere nu seva mai face prin îndemânarea jucătorului, ci prin banii investiţiîn iteme valoroase. Ceea ce ar scădea mult din farmeculjocului.

World of Warcraft