Intel şi AMD s-au aliat împotriva producătorilor de console

Intel şi AMD s-au aliat împotriva producătorilor de console

Pare incredibil dar Intel, AMD şi alte nume importante din industria PC-urilor precum Microsoft, Alienware, Activision, Dell sau nVidia fac front comun împotriva producătorilor de console (în special Sony cu al lor Playstation 3), a căror cotă de piaţă a crescut ameninţător.

Reuniunea „titanilor” a avut loc cu ocazia Game Developers Conference, eveniment ce se ţine zilele acestea în San Francisco. Duşmanii de moarte s-au înfrăţit acum şi au creat PC Gaming Alliance (PCGA), o organizaţie deschisă oricui cotizează şi care speră să dobândească proprietăţile unei păsări Phoenix, dacă industria jocurilor PC va sucomba în faţa consolelor – lucru puţin probabil. Până la urmă, situaţia este cu totul alta, conform unor statistici. Veniturile de pe urma jocurilor PC au însemnat anul trecut 2,7 miliarde $, cu 12% mai mult faţă de 2006, iar cota de piaţă este evaluată undeva la 30%.

Planurile PCGA nu se rezumă doar la creşterea cotei de piaţă ci la introducerea unor noi standarde care să îmbunătăţească experienţa utilizatorilor de PC, implicit gaming.

Binînţeles, nu vom vedea în viitor o placă video AMD ATI nVIDIA sau vreun procesor Intel AMD (eventual cu un nou logo), dar cu siguranţă vom asista la câteva campanii publicitare interesante, mai ales că Apple sunt şi ei aşteptaţi să se alăture alianţei.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News