Lângă Sony se aşterne un necaz

31.07.2007
Lângă Sony se aşterne un necaz

Tocmai când lucrurile începuseră să meargă bine pentru divizia PlayStation 3, un scandal planează asupra consolei. O companie cu sediul in California, Parallel Processing, acuză Sony că procesorul Cell de la baza PS3 încalcă un patent, deţinut de ei din 2001.

Pantentul cu numărul, 5.056.000, denumit „Synchronized Parallel Processing with Shared Memory”, include o tehnologie folosită şi de Sony în al lor Cell. Este vorba de următoarea facilitate a lui Cell: o operaţie este divizată în mai multe segmente mici care vor fi procesate în paralel, iar rezultatele recompuse la final.

Compania deţinătoare a patentului cere mai multe daune materiale de la Sony, şi încă nu se ştie despre ce sume este vorba. La fel, nu se cunoaşte nici un răspuns din partea Sony privind acuzele.

Ceea ce la început părea un eveniment de senzaţie, se dovedeşte a fi o încercare de a stoarce bani de la Sony. Pe lângă daunele materiale pe care compania „vătămată” le pretinde, se mai regăseşte cererea ca toate procesoarele Cell existente să fie distruse, inclusiv cele 6 milioane de PS3-uri vândute. Adică pe scurt, sfârşitul unei întregi afaceri a Sony. O astfel de cerere o consider mai mult decât exagerată, ca să nu zic o atitudine copilărească din partea „vătămaţilor”.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News