Nintendo ar putea pregăti şi un Wii mobil

07.08.2007
Nintendo ar putea pregăti şi un Wii mobil

Mulţi dintre voi, cei trecuţi de 20 de ani, vă mai amintiţi de Gameboy-ul de la Nintendo (primul, nu urmaşii săi nereuşiţi), cea mai tare jucărie portabilă a copilăriei noastre. Nintendo ar putea reînvia succesul micii console cu un viitor Wii portabil.

Aceasta deoarece japonezii au patentat o tehnologie care doreşte să implementeze principiile şi gameplay-ul Wii-ului pe un gadget mobil. Ea descrie un dispozitiv portabil de gaming dotat cu senzori de detecţie a mişcării pe toate cele 3 axe, concept asemănător celui utilizat de Wiimote. Gadgetul va fi ţinut în mână de utilizator şi va determina deplasarea pe axele XY şi Z prin intermediul a 2 senzori de acceleraţie. Deplasarea poate însemna mişcarea dispozitivului în plan, ridicarea sa, rotirea, înclinarea, etc. Pe baza acestor deplasări, software-ul va oferi o simulare a acţiunilor în cadrul unor aplicaţii multimedia, mai simplu, în cadrul unor jocuri interactive.

Wii portabil

Rămâne de văzut decă Nintendo va implementa această tehnologie pe un viitor Wii Gameboy, însă momentan ea pare cel puţin interesantă, şi, dat fiind succesul incredibil înregistrat de consola Nintendo, un Wii portabil ar putea fi primit cu entuziasm de milioane de fani din întreaga lume.

Wii portabil

Urmărește Go4IT.ro pe Google News