Superbe noi jocuri pentru iPhone de la Epic Games şi Id Software

După ce John Carmack, co-fondatorul iD Software devenit faimos pentru rolul pivotal avut în crearea unor jocuri extrem de populare, cum ar fi seria Quake, Doom şi Wolftenstein 3D, a afirmat despre iPhone că este mai puternic decât multe console de jocuri dedicate, acum acesta ridică ştafeta şi mai sus, comparând potenţialul noului iPhone 4 cu cel al unor console de jocuri consacrate, cum ar fi PlayStation 2 sau Xbox.

Judecând după imaginile randate de cele mai noi motoare grafice de la Epic Games şi Id Software, dezvoltate pentru dispozitive iOS, se pare că aceste afirmaţii nu sunt deloc exagerate. Mutant Bash TV, primul joc care utilizează noul engine, este produs de Id Software şi va costa numai 0.99 dolari în versiune standard, sau 1.99 dolari pentru versiunea Retina Display, cu toate elementele grafice activate.

Chiar şi mai impresionante decât primul sunt însă jocurile Infinity Blade şi Epic Citadel de la Epic Games, ambele construite în jurul unui motor grafic ce împrumută din tehnologiile folosite de Unreal Engine 3, spectaculosul motor grafic DirectX 10 folosit pentru titluri ca Unreal Tournament 3, sau Gears of War 2.

După spusele celor de la Epic Games, se pare că Infinity Blade este un joc ce îmbină elemente din titluri precum Dragon's Lair, Punch-Out şi Karateka.

Epic Citadel ne oferă o impresionantă demonstraţie pentru randarea la scară largă a obiectelor şi clădirilor, realizată folosind engine-ul Unreal 3. Nu putem decât să fim impresionaţi de texturile uimitor de detaliate, pentru care nu s-a făcut economie în privinţa efectelor de umbrire şi iluminare, sau chiar reflecţii ale obiectelor din încăperi.