Asus AIRO – portabilul cu tastatură culisantă

12.01.2009
Asus AIRO – portabilul cu tastatură culisantă

Când componentele unui laptop se încălzesc, ventilatoarele cu care este dotat îşi măresc turaţia şi pot deveni uneori destul de zgomotoase. Asus vine în întâmpinarea acestei probleme cu un nou concept de carcasă pentru portabile. AIRO nu este dotată cu componente, ci a fost prezentată CES 2009 doar în scopuri demostrative. Producătorul susţine chiar că un astfel de design ar facilitate folosirea unei răciri fără ventilatoare, pe bază de curenţi de convecţie.

Asus AIRO - carcasa de laptop cu tastatura culisanta

Deşi construcţia lui AIRO implică o îngroşare a carcasei spre latura pe care se îmbină ecranul cu carcasa, aceasta nu este atât de deranjantă precum ne-am închipui. În fotografiile de mai jos, realizate de echipa Engadget la show-ul din Las Vegas, se poate observa că portabilul ar încăpea fără probleme într-o geantă obişnuită.

Tastatura culiseaza cand portabilul este inchis sau deschis

Tastatura culisează atunci când laptop-ul se închide şi se deschide. Un alt avantaj al construcţiei lui AIRO este unghiul pe care-l face tastatura faţă de carcasă, acesta fiind ceva mai ergonomic decât atunci când tastele sunt paralele cu biroul. Nu mai vorbim de faptul că lipsa unor ventilatoare a putea însemna un consum mai mic de electricitate. Aşteptăm cu interes primele notebook-uri de la Asus bazate de conceptul AIRO.

Carcasa nu devine foarte groasa datorita mecanismului

Urmărește Go4IT.ro pe Google News