ASUS lansează laptop-ul de gaming ROG G703 „Chimera” cu monitor la 144 Hz şi posiblitate de overclocking

06.11.2017
ASUS lansează laptop-ul de gaming ROG G703 „Chimera” cu monitor la 144 Hz şi posiblitate de overclocking

Seria de laptop-uri Republic of Gamers de la ASUS primeşte un nou membru în 2017, ROG G703 „Chimera”, acesta fiind probabil cel mai puternic model echipat cu un singur cip grafic al companiei. Avem de a face cu cea mai puternică configuraţie disponiblă pe un laptop în acest moment, cu designul caracteristic seriei de laptop-uri ROG uşor modificat, display foarte rapid pentru gaming şi capabilităţi de overclocking pentru cei care vor mai multă performanţă de la un laptop care este deja foarte puternic.

Trebuie spus încă de la început că  ROG G703 nu este un laptop „portabil”. Da, acesta poate fi mutat de colo-colo, dar cu siguranţă nu este construit pentru a fi purtat într-un ghiozdan pentru drumuri în fiecare zi la serviciu. Cu o greutate de 4,8 kg şi grosime de 5,1 cm şi display cu diagonală de 17,3”, probabil că denumirea de „desktop replacement” i se potriveşte mult mai bine.

Acesta este echipat cu un display cu panou AHVA care poate funcţiona la frecvenţa de de 144 Hz şi este compatibil cu tehnologia adaptivă G-SYNC de la NVIDIA, care sincronizează framerate-ul din jocuri cu cel al panoului, pentru a oferi o experienţă de utilizare mult mai plăcută. Procesorul este deja celebrul Intel Core i7-7820HK, varianca care oferă posibilitatea de overclocking până la peste 4,3 GHz (single-core, desigur).

Configuraţia standard integrează şi un GPU NVIDIA GeForce GTX 1080 cu 8 GB de memorie GDDR5X, 32 GB memorie RAM DDR4-2800, două SSD-uri de 256 GB în RAID 0, un SSHD de 1 TGB şi o tastatură completă cu iluminare RGB. Vor exista şi variante mai „slabe”, care pot fi configurate cu procesoare i7-7700HQ şi probabil cu mai puţine variante de stocare. De asemenea, compania ASUS pare să fie interesată de lansarea unei versiuni cu display 4K.

La capitolul conectivitate avem de a face cu aproape tot ce este esenţial. Wi-Fi 802.11ac în configuraţie 2×2, port Ethernet Gigabit, un conector Thunderbolt 3, patru USB 3.0 Type-A, mini Display Port 1.4, HDMI 2.0 şi două jack-uri audio. Componenta audio par esă fie foarte performantă, cel puţin pe hârtie: două difuzoare de 2 W şi două de 3 W, echipate cu un aplificator digital ESS Sabre.

Preţul unui ROG G703 de la ASUS va porni de la 3.500 de dolari, acest model urmând a fi lansat în magazinele din Europa şi Statele Unite în următoarele câteva săptămâni.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult