Fujitsu LIFEBOOK2013 – laptop, tabletă, telefon şi cameră foto

25.01.2012
Fujitsu LIFEBOOK2013 - laptop, tabletă, telefon şi cameră foto

Fujitsu a prezentat un laptop concept, capabil să unească într-un singur dispozitiv patru accesorii utile în orice călătorie: un laptop de 17 inch la care putem lucra, o tabletă pe care o putem lua cu noi atunci când aven nevoie de un plus de mobilitate, un smartphone şi cameră foto cu obiectiv retractabil.

Fujitsu LIFEBOOK2013

Fujitsu LIFEBOOK2013 ascunde toate aceste gadgeturi în corpul carcasei:

  • Tableta este instalată în locul tastaturii fizice, pentru a oferi funcţionalitatea unei tastaturi touch
  • Smartphone-ul încape într-un port de andocare prevăzut sub restpad şi este folosit pentru acces la internet prin conexiune 3G
  • Camera foto încape într-un decupaj prevăzut pe spatele ecranului

Laptopul concept demonstrat de Fujitsu este oarecum asemănător cu Asus PadFone, o tabletă care ascunde în interiorul său un smartphone. Diferenţa este că tableta Asus este funcţională doar după ce componenta smarpthone a fost introdusă în portul de andocare intern, în timp ce fiecare accesoriu prevăzut pentru LIFEBOOK2013 poate funcţiona ca dispozitiv de sine stătător, utilizat separat sau sincronizat cu laptopul principal.

Fujitsu LIFEBOOK2013

Fără îndoială, toate aceste accesorii livrate în configuraţie completă vor costa mai mult decât alternativa unui laptop compus doar din ecran, acumulator şi carcasă, lăsând procesorul, memoria RAM şi dispozitivul de stocare ascunse în componenta tabletă. Conectând toate aceste dispozitive în carcasa unui laptop ne putem bucura de mai multă flexibilitate: ecranul tabletei poate fi utilizat pentru recunoaşterea scrisului de mână, iar telefonul mobil poate lua rolul unui modem 3G.

Fujitsu LIFEBOOK2013 Fujitsu LIFEBOOK2013

Din păcate Fujitsu nu a menţionat când şi dacă va pune în practică acest design, existent deocamdată doar în stadiu de concept.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News