HDX,… Pavilion HDX

08.05.2007
HDX,… Pavilion HDX

HP pregăteşte o surpriză pasionaţilor de jocuri sub forma unui notebook cu diagonala ecranului de 20”, Pavilion HDX, ale cărui dimensiuni sunt o premieră pentru companie. Mărimea ecranului dictează evident dimensiunile carcasei, în care pot fi instalate componente mai performante. De fapt, spaţiul suplimentar este ocupat în general de sisteme de răcire de mari dimensiuni, fără de care performanţele superioare nu ar exista.

HP nu este singura companie care ţinteşte segmetul acesta de piaţă, şi are un mare rival, Dell, deja prezent cu un portabil de calibrul lui HDX. Când vorbeşti de un computer portabil cu diagonala ecranului de 20”, orice, dar numai portabil nu este. 5.5 kg aş zice că sunt la limita maximă de greutate acceptabilă, dar la aceasta se mai adaugă încărcătorul care, în cazul de faţă, este posibil să treacă de 1 kg, şi evident geanta.

Greutatea este direct proporţională cu puterea sistemului, iar în cazul de faţă vorbim de un portabil de gaming dotat cu placă video de ultimă generaţie, ceva din gama GeForce 8800. Procesorul este şi el foarte performant, Core 2 tactat la 2.4 GHz sau 2.6 GHz. Totul pus pe o platformă încă nelasantă de Intel: Santa Rosa.

Interesant la HDX este sistemul de pivotare al ecranului LCD, care se trage puţin spre centrul notebook-ului, mai aproape de marginea de sus a tastaturii.

Da, mi-aş dori un astfel de sistem. S-ar potrivi de minune în locul desktop-ului de acasă, faţă de care ar şi fi mult mai performant, dar parcă tot ar mai fi loc de un notebook de 2 kg.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News