HP duce conceptul de laptop 2-in-1 la un nou nivel, lansând un portabil cu carcasă flexibilă acoperită cu piele

01.10.2018
HP duce conceptul de laptop 2-in-1 la un nou nivel, lansând un portabil cu carcasă flexibilă acoperită cu piele

În loc de plastic rigid sau metal, noul model HP Spectre Folio este îmbrăcat piele durabilă, carcasa flexibilă permiţând trei moduri de utilizare diferite.

Chiar dacă sloganul “reinventing the PC” folosit pentru promovarea noului portabil pare un pic exagerat, trebuie să apreciem modul ingenios în care HP a ales să folosească un material rezervat în mod normal pentru huse de protecţie achiziţionate separat.

Diferit şi la interior, noul HP Spectre Folio foloseşte o placă de bază mult mai compactă decât întâlnim de obicei la sisteme laptop, dar lasă suficient spaţiu pentru un acumulator capabil să ofere 18 ore de mobilitate.

Designul exterior imită aspectul unei mape sau caiet de notiţe, reproducând până şi cusăturile întâlnite uneori la cărţile tipărite.

În loc de balama articulată, ecranul este fixat la partea de jos doar cu un sistem magnetic care permite detaşarea parţială. Încă fixat de spatele flexibil, ecranul poate fi pliat peste tastatura laptopului cu faţa în sus, pentru utilizare în modul tabletă.

HP Spectre Folio include taste cu 1.5 mm cursă de apăsare şi un touchpad din sticlă, care accentuează senzaţia de produs premium. Exceptând suprafeţele exterioare, portabilul foloseşte o carcasă pe şasiu din magneziu, ales pentru rezistenţa şi greutatea redusă. Tastele sunt confecţionate din aluminiu. Pachetul include şi un Stylus capabil să diferenţieze înclinaţia şi nu mai puţin de 4000 niveluri de presiune la apăsare.

Cu preţ între 1299 şi 1499 dolari, HP Spectre Folio poate fi configurat cu procesor până la Intel Core i7 8th gen, 8GB memorie RAM şi 256GB spaţiu de stocare pe suport SSD. Ecranul de 13.3” suportă rezoluţie FHD şi este lăudat cu un consum de numai 1W, maximizând astfel durata de folosire a bateriei. Opţional, cumpărătorii vor putea opta pentru ecran 4K şi chiar modul LTE pentru acces la internet mobil 4G.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult