HP şi AMD vor să lanseze Dv2, ultraportabilul perfect

06.01.2009
HP şi AMD vor să lanseze Dv2, ultraportabilul perfect

Conform celor de la HP şi AMD există o zonă neacoperită în segmentul ultraportabilelor. Avem netbook-uri mici şi ieftine, dar care se înneacă atunci când le dăm ceva mai dificil de făcut. Portabilele care sunt în stare să lucreze decent în Photoshop au 15.4” sau 14” în cel mai bun caz şi cu siguranţă că nu încap într-o poşetă. Există şi excepţii, ultraportabile performante de 11.1” sau 12”, însă preţul lor este de cele mai mult ori prohibitiv. HP vrea să lanseze împreună cu AMD modelul Pavilion Dv2 care ar trebui să umple acel gol între netbook-uri şi laptop-urile mainstream.

HP Pavilion Dv2, bazat pe platforma AMD Neo

Deşi poate părea un pretext pentru AMD de a se băga în seamă pe piaţa portabilelor, noi apreciem iniţiativa. Procesorul care animează laptop-ul cu ecran de 12.1” este noul Athlon Neo MV-40 ce rulează la 1,6 GHz. El ar trebui să se apropie de nivelul ofertei Intel din gama Core 2 Duo, destul de performant pentru a rula majoritatea aplicaţiilor mai pretenţioase. Memoria RAM este încă ieftină, deci echiparea cu 4 GB nu este o problemă. Deşi carcasa nu are mai mult de 2,5 cm grosime, cei care au nevoie de o placă grafică separată pot opta pentru ATI Mobility Radeon HD3410. Aceasta însemnă că se va renunţa la unitatea optică internă, însă producătorul oferă opţional una externă, compatibilă Blu-ray.

Unitatea optica interna lipseste

Apreciem că cei de la HP s-au limitat la rezoluţia de 1280×800 pentru ecran şi vor oferi sistemul Vista Home Premium pe 64 de biţi pentru ca cei 4 GB de memorie RAM să fie folosiţi integral. Harddisk-ul va putea avea o capacitate de 500 GB, iar pentru conectarea altor dispozitive sunt oferite un port HDMI, un port VGA, 3 porturi USB şi un cititor de card-uri. Aşa cum se poate observa şi din imagini, HP Pavilion Dv2 are un profil destul de subţire. În versiunea de bază, el va costa aproximativ 700 $ în martie când vor începe livrările. Asta nu înseamnă însă că HP nu s-ar putea etala cu el la standul de la CES 2009.

Profil subtire - grosime mai mica de 2,5 cm

HP Pavilion Dv2 va costa 700 $ in versiunea de baza

Urmărește Go4IT.ro pe Google News