HP Slate 2 vine cu hardware nou, dar nu renunţă la Windows 7

03.11.2011
HP Slate 2 vine cu hardware nou, dar nu renunţă la Windows 7

HP încă mai speră că tabletele cu sistem Windows 7 pot avea succes dacă sunt oferite într-un pachet suficient de atrăgător şi încearcă să demonstreze asta lansând o versiune revizuită a tabletei Slate.

HP Slate 2

HP Slate 2 lansă în urmă procesorul Atom Z530 din recolta anului 2009 în favoarea unuia din noua familie Oak Trail, mai eficient din punct de vedere al consumului de energie şi tactat la 1.66GHz. Cu acest upgrade, noul Slate promite o autonomie de peste şase ore, ajungând cel puţin teoretic pe picior de egalitate cu tabletele consacrate bazate pe Android sau iOS.

HP Slate 2

Din exterior, HP Slate 2 se remarcă drept o tabletă nu tocmai subţire, adăpostită într-o carcasă argintie şi echipată cu un ecran capacitiv de 8.9 inch, care suportă rezoluţia 1024 x 600 pixeli. Pentru mai multă precizie la utilizarea interfeţei tactile, HP pune la dispoziţie şi un stylus.

Disponibilă pentru suma de 699 dolari, tableta HP Slate 2 este cu 100 dolari mai ieftină decât prima versiune şi doar puţin mai scumpă decât o tabletă premium cu procesor ARM. Chiar şi aşa, Slate 2 este probabil una din ultimele tablete cu procesor x86 lansate pe piaţă, o specie ameninţată cu dispariţia de lansarea ediţiei Windows 8 pentru dispozitive ARM, un sistem de operare aşteptat în decursul anului viitor.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News