MSI oferă o tabletă cu Android, bazată pe un chipset AMD x86

24.01.2012
MSI oferă o tabletă cu Android, bazată pe un chipset AMD x86

MSI WindPad 110W pare la prima vedere o tabletă obişnuită cu ecran 10 inch, livrată cu sistemul de operare Andorid 4.0.

MSI WindPad 110W

Sub ecranul cu rezoluţie 1280×800 pixeli, bazat pe o matrice de tip IPS, se ascunde însă un chipset puternic, numai bun pentru aplicaţii multimedia şi, de ce nu, versiunea x86 a sistemului de operare Windows 8.

Din punct de vedere hardware, avem de-a face cu o platformă AMD x86 cu procesor Z01 APU – model dual-core la 1 GHz, echipat cu interfaţă grafică integrată din seria Radeon HD 6250. Consumul de energie TDP este specificat la doar 5.9W, suficient de mic pentru a nu fi nevoie de un sistem avansat de răcire, prea voluminos pentru a încăpea în formatul suplu al unei tablete obişnuite cu procesor ARM.

MSI WindPad 110W

Memoria RAM instalată în cantitate de 2 GB este suficientă pentru cerinţele unui sistem de operare pentru PC, cum este Windows 7, dar în cazul de faţă nu poate fi descrisă decât excesivă. Trebuie spus că cel puţin pentru moment, versiunea X86 a sistemului de operare Android 4.0 este în fază de testare şi nu este pregătită pentru includerea în produse comerciale.

Lista dotărilor continuă cu un SSD de 32 GB, coenctivitate WiFi N şi Bluetooth 3.0, o cameră foto frontală şi încă una pe spatele carcasei – ambele cu rezoluţie 1.3 MP.

Acumulatorul Li-ion încorporat oferă o capacitate de 4200 mAh şi ridică greutatea tabletei către limita superioară a ceea ce poate fi considerat confortabil – 840 grame.

Trebuie ştiut că momentan versiunea X86 a sistemului de operare Android 4.0 este în fază de testare şi nu este pregătită pentru includerea în produse comerciale, având prea multe probleme de compatibilitate cu platforma AMD APU.

Tableta MSI WindPad 110W este disponibilă şi în versiune cu sistem de operare Windows 7, încadrată la un preţ de 599 dolari.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News