Panasonic Toughpad – tablete pentru profesionişti

08.11.2011
Panasonic Toughpad – tablete pentru profesionişti

Panasonic lansează seria de tablete Toughpad, din care fac parte pentru început modelele A1 cu ecran de 10 inch şi versiunea B1 cu ecran de 7 inch, ambele adresate mediului profesional şi recomandate prin anduranţa specifică seriei Toughbook de calculatoare portabile.

Panasonic Toughpad A1

Tabletele din seria Panasonic Toughpad se fac remarcate printr-o construcţie solidă, bine adaptă pentru funcţionarea în medii neprielnice echipamentelor electronice, ce includ praf, umezeală, şocuri mecanice şi temperaturi ridicate.

Fiind proiectate pentru o utilizare îndelungată, noile tablete se bucură de un design care permite înlocuirea componentelor predispuse la uzură rapidă, cum ar fi acumulatorul Li-Ion sau carcasa exterioară.

Toughpad A1 este prima în calendarul de lansare. Tableta rulează Android Honeycomb 3.2 şi este înzestrată cu un procesor dual-core la 1.2 GHz, ajutat de 1 GB memorie RAM şi 16 GB memorie internă. Ecranul cu rată de aspect 4:3 suportă rezoluţia 1024 x 768 pixeli şi dispune de o interfaţă tactilă ce poate fi controlată cu ajutorul degetelor, sau folosind stylus-ul inclus în pachet.

Panasonic Toughpad A1

Printre facilităţile oferite se numără o cameră foto cu rezoluţie 5 MP, cameră frontală de 2 MP şi o ieşire micro HDMI pentru ataşarea unui ecran extern.

Carcasa în care este adăpostită tableta Toughpad A1 măsoară doar 1.7 cm grosime şi conţine un acumulator dimensionat pentru o autonomie de 10 ore.

Aparent, pentru construcţia solidă şi folosirea unui acumulator de capacitate mare, singurul compromis important pe care trebuie să îl acceptăm este greutatea uşor peste medie, ce atinge în acest caz pragul de 1 Kg.

Panasonic Toughpad B1

Panasonic implementează un sistem cu mai multe nivele de securitate, menit să garanteze siguranţa datelor stocate în memoria tabletelor din seria Toughpad. Acesta include un sistem de autentificare în doi paşi, funcţie de criptare hardware a spaţiului de stocare şi un client VPN superior celui oferit de Google.

Panasonic Toughpad B1

Alte unelte software permit administrarea de la distanţă a tabletelor deţinute, cu opţiuni pentru instalarea de aplicaţii, blocarea accesului la informaţiile stocate în memoria internă şi la nevoie ştergerea securizată a datelor de pe tabletele care au fost pierdute sau furate.

Panasonic Toughpad A1 este aşteptată în primăvară şi va putea fi achiziţionată pentru suma de 1299 dolari. Despre versiunea Toughpad B1 ştim doar că vine echipată cu ecran de 7 inch şi un pachet similar de facilităţi, undeva în decursul anului 2012.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News