Procesoarele high-end Core i9 de la Intel sunt acum disponibile şi pe laptop-uri

Procesoarele high-end Core i9 de la Intel sunt acum disponibile şi pe laptop-uri

Intel a anunţat disponibilitatea noilor procesoare Coffe Lake pe computere mobile, oferind odată cu acestea şi un nou prag superior de performanţă. Procesoarele Intel Core i9, care au debutat anul trecut pe desktop-uri, ajung acum şi pe laptop-uri, asigurând performanţă mult mai bună faţă de modelele i7 de anul trecut în toate tipurile de utilizare. Acest lucru se datorează atât unei frecvenţe crescute, cât şi nucleelor în plus.

Noul Core i9-8950HK este primul proceosr Intel pentru laptop-uri care beneficiază de 6 nuclee şi 12 fire de execuţie şi totodată primul care asigură o viteză de boost de până la 4,8 GHz. Acesta are un consum de 45W, la jumătate faţă de un procesor normal pentru desktop şi oferă utilizatorilor posibilitatea de overclocking. Cel mai probabil, acesta va fi disponibil exclusiv în laptop-uri de gaming high-end, cu sisteme de răcire avansate. Comparat cu cel mai puternic Intel Core i7 din gama Kaby Lake, noul Core i9 Coffee Lake asigură o creştere în frecvenţă de 29%, cu 41% îmbunătăţire a performanţei în jocuri şi 59% în editare video 4K.

Alături de i9, Intel introduce şi noi modele de procesoare Core i5 şi Core i7, care sunt bazate pe aceeaşi arhitectură 14nm++ care fac parte din gama superioară de performanţă „H”. Computerele echipate cu aceste procesoare vor fi marcate pe cutia produselor şi pe carcase cu noi „insigne”, care vor include logo-urile Core i9+, Core i7+ şi Core i5+, simbolul „+” sugerând că laptop-urile sunt echipate şi cu SSD-uri rapide sau unităţi pentru cache din familia Optane.

Computerele care vin fără Optane vor primi abiţipilduri normale, pe care va fi menţionat modelul procesorului sub care va fi inscripţionat „8th Gen”, fiind a şaptea revizie majoră a modelelor Core i.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult