Samsung pregăteşte un Chromebook echipat cu stylus

17.10.2016
Samsung pregăteşte un Chromebook echipat cu stylus

Samsung pare să fie una dintre puţinele companii care cred cu adevărat că accesoriile de tip stylus sunt cu adevărat apreciate de către utilizatori. După smartphone-uri şi tablete, compania doreşte să aducă „creioanele electronice” şi pe laptop-uri ieftine, noul Chromebook Pro fiind echipat cu un accesoriu numit pur şi simplu PEN. Chiar dacă Samsung nu a anunţat acest dispozitiv în mod oficial, informaţiile despre noul computer portabil au fost lansate din greşeală pe site-ul oficial al companiei şi au dezvăluit tot ce ne doream să aflăm.

Samsung Chromebook Pro va fi un computer portabil cu display de 12,3”, care va rula exclusiv sistemul de operare Chrome OS de la Google. Acesta va veni într-un format 2-in-1, display-ul putând fi întors la 360 de grade pentru a fi utilizat precum o tabletă. Configuraţia completă nu este disponibilă, însă detaliile care au reuşit să scape pe interent sugerează că Samsung a integrat 4 GB memorie RAM şi 32 GB spaţiu de stocare în noul său Chromebook, display-ul vine în format 3:2 cu rezoluţie 2400 x 1600 pixeli, iar autonomia de 10 ore sugerează o zi completă de muncă la birou fără a fi necesară conectarea la priză.

Stylus-ul este integrat în corpul computerului într-o manieră similară cu dispozitivele din gama Note, însă acesta nu va purta numele de S-Pen, ci este numit doar „PEN”. Computerul va putea fi alimentat printr-o mufă USB Type-C (va integra două astfel de port-uri), va oferi un jack audio pentru conecatarea de căşti, va beneficia de un locaş pentru carduri SD şi va fi livrat cu un abonament pe un an la AirDroid, o aplicaţie care afişează ecranul unui smartphone Android pe un alt display.

Întrucât site-ul oficial a fost actualizat din greşeală cu aceste informaţii, se pare că lansarea sa este iminentă. Un magazin din Statele Unite a şi listat modelul Samsung Chromebook Pro în oferta sa, la un preţ de 499 dolari. Cu siguranţă vom afla mai multe direct de la Samsung în săptămânile următoare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult