Sony se pregăteşte pentru lunile de vară

08.05.2007
Sony se pregăteşte pentru lunile de vară

Potrivit ultimelor zvonuri care tranzitează Internetul zilele acestea, Sony pregăteşte o revoluţie în cadrul gamelor proprii de computere portabile. În lunile de vară care mai au puţin şi încep, Sony are în planuri lansarea a cinci game de notebook-uri, fiecare cu unul sau mai multe reprezentante. Din puţinele informaţii ştim că cel puţin o gamă (FZ) va avea la bază viitoarea platformă mobilă, Intel Santa Rosa.

Cea mai numeroasă familie, cu cinci reprezentanţi, este VAIO FZ caracterizată de ecranul LCD de 15.4” în format wide, de 2 GB RAM, capacităţi de stocare de peste 120 GB şi procesoare performante: Intel Core 2 Duo T7100 sau T7300.

Următoarele două game de notebook-uri sunt VAIO CR cu ecranul în format 14” şi VAIO CZ, de 13.3”. Singurele informaţii referitoare la cele două sunt datele de lansare, şi acestea neclare însă, cândva în iulie.

Din următoarea gamă, VAIO SZ, se cunosc două modele, ambele cu diagonala ecranului de 13.3”. Procesoarele celor două sunt de nivel mediu al performanţei, T7400 şi T5600, dar care nu ridică prea mult preţul notebook-urilor.

De trei reprezentante va dispune familia de notebook-uri ultra-portabile VAIO TZ (actuala TX), ale căror LCD-uri vor avea diagonala de 11.1”, tot în format wide. Caracteristic seriei TZ sunt procesoarele cu consum redus U7600 şi U7500, care funcţionează la 1.2 GHz sau 1.06 GHz, utilizând maximum 10W.

Din câte se vede, Sony pregăteşte nu doar o revoluţie în gama sa de notebook-uri, ci chiar în tot domeniul. Caracteristic tuturor modelelor sunt harddisk-urile de capacităţi generoase, 160 GB în medie, şi RAM-ul, predominant de 2 GB.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News