Sony Vaio, noile linii Business şi Multimedia în România

01.10.2007
Sony Vaio, noile linii Business şi Multimedia în România
Sony Vaio Multimedia

Cum Sony este unul din cele mai mari nume ce susţin discul Blu-ray, era de aşteptat ca noile laptop-uri Vaio să ofere suport pentru utilizarea acestora. Păcat că la noi filmele originale pe Blu-ray sunt mai rare ca străzile bune din Bucureşti, dar oficialii Sony speră ca acest neajuns să se rezolve în scurt timp, odată cu popularizarea formatului.

Sony Vaio FZ21Z/FZ21M – pentru utilizatorul de rând

Sony Vaio FZ Laptop-urile cu ecrane de 15,4" pot fi considerate comune în zilele de astăzi, tocmai de aceea linia FZ este cea mai bine primită şi în România dintre toate modelele Vaio. Noile FZ-uri combină portabilitatea, ecranul de calitate şi posibilitatea redării discurilor optice Blu-ray.

FZ21M este modelul de bază al gamei. Echipat cu procesor Intel Core 2 Duo T7250, 2 GB RAM, placă grafică Nvidia GeForce 8400M GT şi HSS de 200 GB, gadgetul de 4299 RON pare alegerea ideală pentru utilizatorul de rând. În plus, beneficiază de designul aparte al linie Vaio (de nota 11) şi cititorul Blu-ray.

Sony Vaio FZ Pentru cei mai pretenţioşi, Sony oferă Vaio FZ21Z. Îmbunătăţirile sunt majore:
– procesor mai puternic, Intel Core 2 Duo T7500
– HDD de 300 GB
– placă video Nvidia 8600M GS
inscriptor Blu-ray în locul simplului cititor
– ecran cu iluminare cu lampă dublă, inspirat din tehnologia Bravia. Acesta beneficiază de luminozitate de 450 cd/m2 şi redă culorile naturale cu o precizie de 90%, mult peste LCD-urile normale, cu doar 72%.

Toate acestea vin şi cu o diferenţă financiară, preţul recomandat pentru Sony Vaio FZ21Z fiind de 5799 RON.

Sony Vaio AR51M – un monstru multimedia

Sony Vaio AR Vaio AR51M este mai mult un înlocuitor de desktop decât un portabil, datorită dimensiunilor masive şi greutăţii de 3,8 kg. El dispune de un ecran de 17" X-black cu lampă dublă şi este capabil să redea fără nici cea mai mică problemă conţinut HD de pe cititorul/inscriptorul Blu-ray inclus.

Beneficiază de acelaşi procesor Intel Core 2 Duo T7250, 2 GB de RAM, placa grafică 8400M GT de la Nvidia, dar are două HDD-uri de 160 GB fiecare, ce pot fi utilizate atât independent, cât şi în RAID 0 sau 1, în funcţie de preferinţe.

Preţul notebook-ului din seria AR este de 5999 RON, iar în momentul în care vei vedea un film full HD pe el te vei convinge că merită.

Sony Vaio AR Atât modelele Vaio FZ, cât şi AR-ul, sunt capabile de streaming full HD prin cablu HDMI. Cu alte cuvinte, îl poţi folosi pentru a afişa pe ecranul Sony Bravia (sau altul) conţinut HD în format 1080p. Astfel, laptop-urile Sony devin unele dintre cele mai atractive playere Blu-ray portabile din lume.

Acum, că am ajuns la final, nu pot decât să mă gândesc care dintre cele 4 laptop-uri l-aş dori mai mult. Să fie un ultra-portabil sau un notebook cu performanţe de vârf? Nu ştiu, dar abia aştept ca cei de la Sony să ni le trimită la test, pentru a le putea butona mai cu spor şi a vă spune mai multe despre ele. Până atunci vă las în compania galeriei de poze Sony Vaio, fără a uita să felicit pe cei de la Sony pentru evenimentul de astăzi, organizat într-un mod şi o locaţie cu totul deosebite.

Sony Vaio Business

Sony a lansat în România noile serii de laptopuri Vaio din liniile Business şi Multimedia. Recunosc că aşteptam cu real interes acest eveniment şi curiozitatea mi-a fost răsplătită cu vârf şi îndesat. Pentru utilizatorii pretenţioşi, ce doresc un notebook ultra portabil cu stil şi autonomie de vârf, Sony aduce seria Vaio TZ – piticul de 11,1" – şi Vaio SZ – combinaţia ideală între performanţe şi mobilitate. La polul opus, se află modelele dotate cu cititoare de discuri Blu-ray, adevărate bijuterii multimedia capabile să îţi ofere plăcerea vizionării unui film în format HD. Vaio AR – colosul de 17" şi Vaio FZ, modelul de 15,4" – ce se bucură de cel mai mare succes în România – reprezintă această categorie a laptop-urilor multimedia.

Sony Vaio TZ21XN/B – partenerul de drum ideal

Sony vaio TZ Fiind un notebook ultra-portabil, acest pui de Sony Vaio impresionează prin stil. Carcasa din fibră de carbon, corpul subţire, LED-ul de la încheietura ecranului şi tastatura inspirată de pietrele aflate în celebrele grădini japoneze sunt doar câteva dintre elementele de design care îl deosebesc de concurenţă.

Ecranul, deşi mic – cu o diagonală de doar 11,1" – redă imagini clare şi luminoase, datorită rezoluţiei de 1366 x 768 px şi tehnologiei de iluminare LED utilizate. În plus, inginerii de la Sony au reuşit să realizeze un display extrem de subţire, de doar 4 mm, în care au integrat şi camera video VGA cu tehnologie MotionEye. La prima vedere pare extrem de fragil, dar nu vă faceţi griji, carcasa din fibră de carbon de care am mai pomenit îl va proteja cu brio.

Cum scopul pricipal al lui Vaio TZ21XN/B este de a îşi însoţi proprietarul în călătoriile de afaceri, greutatea de doar 1,24 kg şi autonomia de spre 7,5 ore sunt atuuri importante. În plus, cei de la Sony care ni l-au prezentat astăzi au afirmat că orice ai face, te vei bucura de o durată de viaţă a bateriei de minim 5 ore, fiind imposibil de trecut sub această barieră chiar în cazul vizionării unui film de pe unitatea optică (Da, are şi unitate optică, chiar dacă este atât de mic). Abia aştept să testez micul TZ pentru a vedea dacă aveau sau nu dreptate.

Sony vaio TZ E surprinzător cum au reuşit cei de la Sony să înghesuie în interiorul lui Vaio TZ21XN/B procesorul Core 2 Duo U7600, 2 GB RAM şi HDD-ul de 100 GB. Acesta din urmă este în format 1,8" şi beneficiază de tehnologie de protecţie a datelor la şocuri, anumiţi senzori detectând când ai scăpat laptop-ul şi închizând imediat unitatea de stocare pentru a conserva integritatea datelor.

Dacă v-a impresionat Sony Vaio TZ, atunci ar fi cazul să vă spun că preţul său este de 8499 RON. Acceptabil pentru un om de afaceri cu pretenţii zic eu.

Sony Vaio SZ61XN/C – mobilitate şi performanţe

Modelul de 13,3" prezentat de Sony este o combinaţie fericită între performanţe şi autonomie, tradusă în mobilitate. Graţie celor două plăci video de care dispune, una Intel integrată şi una dedicată Nvidia GeForce 8400M GS, utilizatorul poate selecta între două moduri de utilizare: Stamina (placa integrată, autonomie) şi Speed (placa dedicata, performante). Schimbarea dintr-unul în altul necesită repornirea laptop-ului. În cazul ideal, bateria te va ţine spre 5 ore, ceea ce nu e deloc puţin.

Fiind portabil, modelul din seria SZ se bucură de aceeaşi carcasă realizată din fibră de carbon, pentru rezistenţă sporită la şocuri şi interperii. În plus, ea îl face foarte uşor, cu ale sale doar 1,79 kg.

Ecranul de 13,3" utilizează tehnologia LED. După cum ştiţi, Sony intenţionează ca tot mai multe modele de laptop-uri produse de ei să treacă pe noul mod de iluminare, ce oferă beneficii considerabile: luminozitate şi contrast superioare, culori mult mai vii sau consum redus de energie.

Sony vaio SZ Sony vaio SZ

Fişa tehnică a lui Sony Vaio SZ61XN/C este completată de procesorul Core 2 Duo de 2,2 T7500, 2 GB RAM şi un HDD de 160 GB. Toate acestea la un preţ de 7499 RON.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News