Sony Vaio UX, TZ şi G2, oferta de toamnă

25.09.2007
Sony Vaio UX, TZ şi G2, oferta de toamnă

Sony a anunţat câteva modificări ce le va aduce seriei sale de laptop-uri Vaio. În mare, e vorba de upgrade-uri ale unor versiuni mai vechi, menite să pregătească linia de notebook-uri Sony Vaio pentru febra sărbătorilor de iarnă.

Sony Vaio UX

Micuţele UMPC-uri Vaio renasc odată cu apariţia a 3 noi versiuni, UX72, UX92S şi UN92NS. Noutatea constă în adoptarea de către Sony a procesoarelor pe 64 biţi, în dauna celor pe 32 biţi folosite de generaţia precedentă, fiind oferite modelele Core 2 Solo U2200 (1,2 GHz) şi U2100 (1,06 GHz). De asemenea, japonezii oferă şi posibilitatea echipării liniei UX cu noile harddisk-uri SSD de 64 GB, pe lângă clasicele discuri de 40 GB, ce sunt mai scumpe dar mult mai performante şi mai portabile. Cât despre sistemul de operare rulat, va fi unul pe 64 de biţi, probabil din suita Windows Vista.

Sony Vaio UX

Sony Vaio TZ

Linia TZ de notebook-uri portabile suferă doar câteva mici retuşuri estetice, ce aduc o nouă gamă de culori pentru carcasă. Desigur, japonezii oferă şi pentru aceste Sony Vaio posibilitatea optării pentru HDD SDD de până la 64 GB.

Sony Vaio TZ

Sony Vaio G2

Ultimul dar nu cel din urmă este noul model Sony Vaio G2, urmaşul lui G1. Acesta vine cu o carcasă rezistentă la şocuri, din fibră de carbon şi bineînţeles, HDD-uri SSD. Micul laptop cu ecran de 12″ concurează cu succes la capitolul cel mai portabil laptop, urmând să cântărească mai puţin de 1 kg, fără a face rabat de la peformanţe însă, datorită procesoarelor Intel Core 2 Duo U7600 (1,2 GHz) sau U7500 (1.06 GHz).

Sony Vaio G2

Toate aceste bijuterii vor fi lansate iniţial în Japonia, în următoarele două luni. Aşteptăm cu nerăbdare ca Sony să le distribuie ulterior în întreaga lume. Cât despre preţuri, mai bine să nu le amintim (oricum nu au fost comunicate încă).

Urmărește Go4IT.ro pe Google News