Acer lansează Predator X27, primul monitor de gaming 4K cu HDR, G-Sync şi 144 Hz

21.05.2018
Acer lansează Predator X27, primul monitor de gaming 4K cu HDR, G-Sync şi 144 Hz

Cei care îşi doresc un monitor de gaming high-end, care să integreze toate tehnologiile curente la rezoluţie mare nu au foarte multe opţiuni în acest moment, întrucât modelele actuale cu totul integrat se opresc undeva la rezoluţie QHD. În ciuda faptului că la CES 2017 au fost promise monitoare 4K „de gaming”, ne-am fi aşteptat ca spre finalul anului trecut să le şi primim, însă abia acum producătorii au la dispoziţie componentele necesare. Acer este prima companie care a listat un monitor 4K HDR cu G-Sync online, modelul Predator X27.

Predator X27 pare să fie un monitor cu „de toate”. Acesta beneficiază de un panou IPS cu diagonală de 27”, care beneficiază de rezoluţie 4K (3.840 x 2.160 pixeli), rată de împrospătare de 144 Hz, compatibilitate completă cu standardul HDR (culori pe 10 biţi şi luminozitate de 1.000 cd/m2) şi tehnologia G-Sync de la NVIDIA. Sunt foarte puţine lucruri pe care i le poţi reproşa acestui model, cel puţin din punct de vedere al specificaţiilor.

La capitolul design, X27 păstrează liniile seriei de monitoare de la Predator, fiind echipat cu un picior metalic cu forme geometrice „ascuţite” care poate fi şi rotit, un spate în „V” şi panouri laterale din plastic, care să împiedice reflexiile de lumină nedorite.  De asemenea, în cazul unei competiţii locale, acestea ar putea împiedica adversarul să „tragă cu ochiul” în monitorul utilizatorului.

Desigur, fiind primul monitor de acest gen, preţul va fi foarte mare pentru început. Predator X27 poate fi comandat în Statele Unite ale Americii la un preţ de 2.000 de dolari (fără taxe), data de livrare fiind stabilită pentru 1 iunie. Momentan Acer nu a confirmat o dată de lansare pentru Europa, însă ne aşteptăm ca aceasta să nu fie prea departe. În cazul preţului, probabil că acesta va veni la 2.000 euro, cum este tradiţia în cazul lansărilor de electronice.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult