Dell vinde monitoare cu 15 dolari (din greşeală)

02.07.2009
Dell vinde monitoare cu 15 dolari (din greşeală)

Unul dintre cele mai mari nume din IT, Dell, a făcut în plina criză o gafă care ar putea să-l coste scump. Greşeala pare minoră: un angajat a omis să pună un 0 la un preţ. Urmările însă nu vor putea fi trecute la fel de uşor cu vederea.

În locul preţului de 150 de dolari pentru un monitor de 19 inch comercializat în Taiwan, un angajat al companiei americane a trecut 15 dolari. De la publicarea preţului eronat, până la rectificare au trecut 8 ore. În acest timp, pentru monitorul respectiv au fost plasate peste 140.000 de comenzi.

Cererea enormă este cât se poate de firească. În fond, cine ar putea refuza o super ofertă de acest gen? Acum, Dell nu prea are de gând să onoreze comenzile. În schimb, promite că îşi va compensa într-un fel clienţii.

Din păcate pentru Dell şi din fericire pentru cei care au plasat comenzile în cele 8 ore de graţie, guvernul Taiwanez se pare că va obliga Dell să-şi onoreze comenzile la preţul la care a fost făcută oferta. Ceea ce este şi normal. Şi legislaţia din România prevede obligaţia de onorare a ofertei. Că la noi nu prea se respectă legea este altă problemă.

monitor Dell

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News