Iiyama lansează G-Master „Gold Phoenix”, primul său monitor curbat dedicat gamerilor

18.12.2017
Iiyama lansează G-Master „Gold Phoenix”, primul său monitor curbat dedicat gamerilor

Iiyama este un nume vechi pe piaţa de monitoare pentru PC, modelele sale din trecut fiind orientate în special către cei care lucrează cu un computer. Se pare însă că în ultima perioadă, compania încearcă să pătrundă şi pe piaţa de monitoare de gaming, noul său model G-Master G3266HS-B1 oferind specificaţii hardware atractive la un preţ competitiv. Totodată, acesta este şi primul său model de monitor de gaming curbat.

G3266HS-B1, sau „Gold Phoenix”, este un monitor Full HD cu diagonală de 31,5”. Acesta este bazat pe un panou VA şi beneficiază de o curbură de 1800R, lucru care ajută din două privinţe. În primul rând, oferă o mai bună vedere pe laterale atunci când jucătorul stă în faţa monitorului, iar în al doilea rând, limitează degradarea culorilor la extremităţi, o limitare a tehnologiei VA, în special pe panourile mai mari.

Panoul beneficiază de o rată de reîmprospătare de 144 Hz şi este compatibil cu standardul FreeSync de la AMD, oferind posibilitatea de ajustare dinamică a acestei setări, în funcţie de framerate-ul jocului. Cu luminozitate de 400 nits, 16,7 milioane de culori şi contrast de 3.000:1, acest monitor nu va ieşi în evidenţă faţă de concurenţă, oferind capabilităţi standard pentru monitoare de gaming din această gamă.

La capitolul conectivitate, Iiama G-Master G3266HS-B1 oferă un port HDMI 1.4, un DisplayPort 1.2, D-Sub şi DVI-D, alături de două port-uri jack de 3,5 mm pentru căşti şi microfon. Nu în ultimul rând, monitorul este poziţionat pe un picior fix, care nu poate fi ajustat pe nicio axă, însă are integrate boxe stereo, pentru cei care nu au un sistem audio dedicat.

Monitorul este deja disponibil în mai multe magazine din Europa, la preţuri între 390 şi 400 de euro, semnificativ mai mici decât cele ale modelelor concurente cu capabilităţi similare. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult