LCD cu touchscreen la Computex 2008

05.06.2008
LCD cu touchscreen la Computex 2008

Bill Gates abia a apucat să anunţe că Windows 7 va fi optimizat pentru funcţii multi-touch, însă producătorii deja au început să lucreze la viitoarele monitoare care se vor grăbi să semneze actul de deces al mouse-ului.

Albatron este una din primele companii care s-au aventurat în domeniul LCD-urilor cu multi-touch. Aceasta a prezentat, la Computex 2008, un monitor LCD de 22 inch (1680 x 1050 pixeli rezoluţie), cu funcţii multi-touch. Cei care au asistat la demonstraţie, probabil din lipsă de imaginaţie, l-au asemănat cu un iPhone mai mare.

Albatron LCD multi-touch

Se pare că dezvoltarea LCD-urilor mai mari cu funcţii multi-touch nu va fi o problemă. Conform celor de la Albatron, numărul de senzori necesari va fi direct proporţional cu mărimea monitorului. Nici preţul nu va fi prohibitiv, dacă le dăm crezare reprezentaţilor Albatron. Un LCD cu multi-touch va costa, la început, cu aproximativ 20% mai mult decât unul obişnuit.

Toate bune şi frumoase, numai că până la apariţia lui Windows 7 vor mai trece vreo 2 ani, iar tehnologia de implementare a funcţiilor multi-touch pe sistemele actuale de operare nu este foarte aproape. Aşa că producătorii au timp să-şi testeze şi perfecţioneze viitoarele monitoare cu multi-touch.

Albatron LCD multi-touch

Urmărește Go4IT.ro pe Google News