Monitor în format A4

16.05.2007
Monitor în format A4

Primele ecrane color pentru telefoanele mobile aveau doar 4096 de culori, dar au creat o adevărată revoluţie în domeniu. Consorţiul LG.Philips a anunţat primul monitor color bazat pe tehnologie e-paper (hârtie electronică). Ecranul se rezintă în format A4 şi dispune de un număr de culori identic cu cel al primelor telefoane color, 4096. Spre deosebire de ecranele TFT / LCD clasice, prototipul LG.Philips poate fi îndoit, neavând nimic casabil în componenţa sa.

Ecranul A4 a fost realizat în colaborare cu E Ink Corp., lider desăvârşit în domeniul e-paper. La acest display grosimea nu depăşeşte 0.3 mm, iar sticla prezentă la celelalte tipuri de ecrane, a fost înlocuită de o folie de plastic.

 

E-paper color mărimea

Un aspect negativ şi de luat în seamă al este inflamabilitatea crescută. Compoziţia ecranului, chiar dacă nu arde cu flacără, este sensibilă la temperaturile ridicate care pot duce la deformarea sa. Singurul lucru nemenţionat este rezoluţia, care, probabil ca şi în cazul telefoanelor mobile, la început va fi modestă.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News