Samsung reduce producţia de ecrane LCD, mutând focusul pe tehnologia QD-OLED

20.08.2019
Samsung reduce producţia de ecrane LCD, mutând focusul pe tehnologia QD-OLED

După mulţi ani de aşteptare, industria ecranelor pare pregătită renunţe în mod decisiv la tehnologia LCD, gigantul Samsung plusând tot mai mult pe o combinaţie între tehnologiile Quantum Dot (QD) şi OLED, superioare din punct de vedere al calităţii imaginii şi a consumului de energie.

Samsung foloseşte de mult timp tehnologia Quantum Dot pentru gama de produse LCD TV, iar tehnologia OLED folosită de peste 10 ani în sfera dispozitivelor mobile a ajuns la maturitate. În loc să aleagă între cele două, Samsung a optat pentru folosirea acestora în mod combinat, rezultând o nouă generaţie de ecrane Quantum Dot OLED (QD-OLED) care preia avantaje de la ambele tehnologii.

Potrivit informaţiilor apărute în publicaţia The Korea Herald, Samsung a început deja să reducă producţia de ecrane LCD în fabricile din Coreea de Sud, decizia fiind motivată de cererea în scădere pentru acest tip de produs şi reducerea profitabilităţii.

Confirmând parţial speculaţiile, şeful Samsung Display Lee Dong-hoon a dezvăluit că primele ecrane cu tehnologie QD-OLED vor putea fi livrate în curând, însă fără a da un calendar de lansare precis sau alte informaţii despre dispozitivele care îl vor folosi în premieră.

Spre deosebire de ecranele OLED de până acum, cele QD-OLED folosesc exclusiv pixeli albaştri pentru iluminare, celelalte culori de bază (roşu şi verde) fiind derivate cu ajutorul tehnologiei Quantum Dot. Tehnologia este mai eficientă în privinţa consumului de energie şi permite o acurateţe a culorilor chiar mai bună decât oferă tehnologia OLED de tip convenţional.

Potrivit surselor din industrie, Samsung va investi în perioada următoare până la 8,3 miliarde de dolari în extinderea facilităţilor de producţie pentru ecrane QD-OLED, primele produse bazate pe acestea urmând să fie televizoare din gama high-end.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult