Actori faimoşi care au luptat în cel De-al Doilea Război Mondial

Actori faimoşi care au luptat în cel De-al Doilea Război Mondial

Al Doilea Război Mondial a fost cel mai mare conflict armat din istorie şi a făcut zeci de milioane de victime. Printre cei care au luptat în război se numără şi actori celebri, precum Clark Gable, James Doohan şi James Stewart.

Gable, cunoscut în special pentru rolul principal din filmul „Pe aripile vântului”, a intrat în război în 1942. A fost mitralior pe un bombardier B-17 şi a participat la cinci misiuni împotriva Germaniei naziste. Actorul a fost scos din serviciul activ la insistenţele sutio-ului de film pentru care lucra, care se temea că va fi rănit sau va muri.

Clark Gable

Doohan, cunoscut pentru rolul Scotty din Star Trek, a făcut parte din armata canadiană în cel De-al Doilea Război Mondial. Viitorul actor a ajuns locotenent de infanterie şi a intrat în luptă pe 6 iunie 1944, în timpul debarcării de pe plaja „Juno” (Debarcarea din Normandia). Atunci, Doohan a ucis doi lunetişti germani şi şi-a condus oamenii printr-un teren minat pentru a ocupa o poziţie defensivă. În timpul unei misiuni de patrulare, „Scotty” a fost împuşcat de şase ori. Din fericire a supravieţuit. 

James Doohan

James Stewart era deja un actor cunoscut când a intrat în război ca pilot. Nu a fost lăsat să zboare până în iulie 1944, când a comandat un grup de bombardiere care a participat la 20 de misiuni oficiale în Germania. Înainte, Stewart a fost instructor pentru piloţi în SUA. Actorul a terminat războiul cu gradul de colonel şi mai multe decoraţii primite. Ulterior a participat şi la Războiul din Vietnam, cu gradul de general de brigadă. A fost promovat în 1985 la gradul de general-maior de către preşedintele Ronald Reagan.

James Stewart
 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult