HD-DVD revine în forţă

22.08.2007
HD-DVD revine în forţă

Tocmai când părea că balanţa discului optic HD se înclina ameninţător înspre una din părţi, HD-DVD-ul revine în forţă, cu o lovitură sub centură aplicată rivalului Blu-ray.

Cum aşa? Pentru că studiorile americane Paramount Pictures şi Dreamworks Animation au anunţat că vor oferi de acum înainte filme în exclusivitate pe HD-DVD, după ce până acum erau oferite pe ambele standarde. Astfel, succese precum „Shrek the Third” sau „Transformers” nu vor mai fi accesibile fanilor Blu-ray.

Totuşi, în condiţiile în care discurile Blu-ray s-au vândut de două ori mai bine decât cele HD-DVD în primul semestru al anului 2007, această mutare nu este una greşită? Rămâne de văzut ce impact va avea decizia celor două mari studiouri, mai ales când o altă casă mare de producţie, 20th Century Fox, a anunţat că va lansa aproape 30 de titluri pe Blu-ray până la sfârşitul anului, printre care nume ca „The Simpsons Movie” sau „Live Free or die hard”.

HD-DVD vs Blu-ray

Sunt curios dacă apele se vor linişti vreodată şi dacă unul din formate va ieşi câştigător. Până atunci însă se pare că singura soluţie viabilă pentru un iubitor de filme HD este să achiziţioneze un player hibrid, ce suportă şi Blu-ray dar şi HD-DVD.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News