Versuri melodii – siteuri unde găseşti versurile preferate

31.08.2009
Versuri melodii - siteuri unde găseşti versurile preferate

Poate exagerez, dar cred că după siteurile de ştiri şi cele cu profil XXX, următoarele în top, ca număr, sunt cele de muzică orientate pe versuri (“lyrics sites”), acolo de unde putem citi, fredona sau cânta în gura mare de la versurile unor legende precum Edith Piaf, Elvis Presley, Frank Sinatra sau Michael Jackson, până la ultimele hituri ale fetelor de la Pussycat Dolls sau cele ale controversatei Lady GaGa.

Tocmai pentru că sunt atât de căutate aceste siteuri, ne-am gândit să facem o listă cu cele mai bine realizate. Ne interesează să găsim nu doar versuri de melodii, ci şi biografia artiştilor, informaţii despre trupa din care fac parte, ultimele ştiri despre activitatea lor şi multe altele. De asemenea, ne interesează ca versurile melodiilor să fie cât mai corecte.

Până să trecem la listă, este interesantă o statistică a Google referitoare la ce fel de versuri se caută pe Internet. Şi mai interesant este ce caută românii şi ce anume străinii.

La români, în momentul de faţă, topul arată cam aşa:

  • versuri de dragoste
  • versuri Dear Mama (2Pac)
  • versuri Paraziţii
  • versuri triste
  • versuri Puya – Undeva-n Balcani

În afară, la mare căutare sunt:

  • lyrics to love story
  • lyrics to poker face (Lady GaGa)
  • lyrics to kiss me through the phone
  • lyrics to dead an gone
  • lyrics to just dance (Lady GaGa)

După cum se observă, printre cele mai căutate versuri pe Internet sunt versurile de dragoste, sentimentale. Desigur, este greu de făcut o statistică precisă, mai ales în cazul celei internaţionale, deoarece mulţi preferă să treacă la căutare mai întâi numele artistului şi/sau al melodiei (exemplu love story lyrics), iar abia după să menţioneze termenul “lyrics” sau “versuri”.

Iată acum şi siteurile cu  versuri de melodii recomandate de go4it. Am încercat să mulţumim pe toată lumea, astfel că am trecut în listă atât siteuri româneşti, cât şi din afară.

Versuri.ro

Este probabil cel mai cunoscut site românesc de versuri. Cuprinde texte ale artiştilor autohtoni, dar şi internaţionali. Pe lângă acestea, pagina principală ne oferă ştiri din muzică (destul de vechi şi puţine din păcate), un top al celor mai populare versuri şi o listă cu cerinţele cititorilor. Modulul de căutare funcţionează precis, iar baza de date este bine pusă la punct. Textele pot fi descărcate direct de pe site, în format text. Biografiile artiştilor nu este disponibilă pe site, dar există link-uri către un site partener care oferă respectivele informaţii.

Lyrics.com

Alternativa la versuri.ro la nivel global. Lyrics.com este mult mai bine lucrat, oferă mult mai multe informaţii, inclusiv clipuri preluate de pe YouTube şi asociate cu respectivul cântec. Singurul minus – nu conţine trupe româneşti (ca şi majoritatea celorlalte internaţionale de altfel).

Sing365.com

Sing365.com are vechime şi este unul dintre primele 1000 de siteuri din lume în clasamentul general (conform Alexa.com). Arată rudimentar şi nu ne oferă prea multe detalii conexe, însă baza de data este extrem de amplă.

Metrolyrics.com

Design modern, conţine o mulţime de informaţii, inclusiv un calendar al evenimentelor pe anul în curs. Fiecare artist în parte are dedicată o secţiune cu tab-uri de unde poţi afla totul despre el (descriere generală, noutăţi, poze, biografie, premii, albume, versuri şi fani). De menţionat că nu toate formaţiile au respectivele tab-uri completate cu informaţii, dar per ansamblu, metrolyrics.com rămâne un site de nota 9 spre 10.

Lyricsmania.com

Spre deosebire siteurile menţionate mai sus, pe lyricsmania.com piesele sunt grupate după albumul din care fac parte. Din păcate, din ce am observat, unele texte sunt incomplete. Desigur, verificarea mea a constat în căutarea de formaţii mai obscure, acolo unde este mai probabil să găseşti anumite lipsuri. În cazul artiştilor cunoscuţi, lucrurile sunt în regulă.

Alte siteuri cu versuri de melodii:

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News