ACGAM AG-109R – tastatură RGB compactă pentru gaming competitiv [REVIEW]

06.02.2018
ACGAM AG-109R - tastatură RGB compactă pentru gaming competitiv [REVIEW]
Prezentare

Cu design simplu şi practic, ACGAM AG-109R ar putea trece uşor neobservată ca o tastatură obişnuită pentru birou, dacă nu ar fi sistemul RGB cu iluminare individuală pentru fiecare tastă şi sunetul inconfundabil al contactelor mecanice.

Prezentare

Creaţie a unui brand cunoscut mai degrabă în pieţele asiatice, AG-109R este o tastatură mecanică proiectată pentru e-sports, capabilă să facă faţă unui regim de utilizare intensiv.

Echipată cu switch-uri Outemu blue (echivalent Cherry MX Blue) şi prevăzută cu iluminare RGB controlată individual pentru fiecare tastă, ACGAM AG-109R pune accentul pe impactul vizual şi senzaţia tactilă oferită la apăsare. Avem de-a face cu un layout standard 108 taste, personalizabile pentru aplicarea de comenzi macro folosind aplicaţia livrată pe CD-ul de instalare. Nu lipsesc nici optimizările specifice tastaturilor pentru jocuri, cum ar fi funcţia anti-ghosting şi latenţă scăzută la preluarea comenzilor.

Tastele foarte bine conturate sunt uşor de deosebit la palpare şi perfect vizibile pe întuneric, graţie funcţiei de iluminare care acoperă atât inscripţiile de la partea superioară, dar şi spaţiul liber de la baza acestora. Spre deosebire de majoritatea tastaturilor pentru birou, AG-109R foloseşte taste cu acţionare mecanică, având o cursă lungă de apăsare şi răspuns fizic clar definit. Totuşi, sistemul de apăsare de tip „click” ar putea să nu fie pe placul tuturora, zgomotul produs în timpul tastării fiind considerabil.

Fără prea multe elemente distinctive, AG-109R renunţă la grupul de taste suplimentare programabile pentru comenzi macro şi tastele multimedia, punând în schimb accentul pe folosirea cât mai eficientă a spaţiului şi acces neobturat la tastele standard. Reţeta este completată cu un sistem care permite fixarea cablului în stânga-dreapta sau pe centrul tastaturii, ajutând organizarea mai eficientă a spaţiului de lucru.

 

Părţi pozitive

Switch-uri mecanice
Iluminare puternică, cu intensitate ajustabilă
Finisaje de bună calitate

Părţi negative

Fără taste suplimentare programabile
Zgomotoasă, chiar şi pentru o tastatură mecanică

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult