ASUS dezvăluie noua familie de soluţii pentru stocare externă „FX”, prevăzute cu iluminare RGB

Seria de hard disk-uri externe ASUS FX este adresată pasionaţilor de jocuri care doresc să asorteze PC-ul compatibil Aura Sync RGB cu accesorii pe măsură.

Dispozitivele pot stoca până la 2TB de fişiere şi sunt livrate cu software dedicat pentru automatizarea sarcinilor de backup. Cu accent pe impactul vizual, ASUS oferă noua serie de hard disk-uri FX în carcasă din aluminiu şlefuit, având o greutate de 145 grame.

Una dintre laturi este decupată pentru aplicarea sistemului de lumini RGB. Software-ul Aura Sync asigură sincronizarea automată e efectelor de lumini cu cele ale PC-ului.

Conectarea se face prin interfaţă USB 3.0, dispozitivele ASUS FX oferind viteze de transfer comparabile unui hard disk intern pentru laptop.

Seria ASUS FX suportă criptarea fişierelor cu algoritm AES-256 biţi, utilizatorii având astfel posibilitatea să protejeze datele importante.

Din punct de vedere al specificaţiilor hardware, seria ASUS FX foloseşte hard disk-uri cu format 2.5” şi grosime de 7mm, având capacităţi de 1TB sau 2TB. Conexiunea cu PC-ul este gestionată de un chip ASMedia ASM1153E, suportând viteze de până la 5Gbps.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult