Bose Sleepbuds – căştile care te ajută să dormi „anulând” sforăitul partenerului de viaţă

Bose Sleepbuds - căştile care te ajută să dormi „anulând” sforăitul partenerului de viaţă

În timp ce unele invenţii încearcă să elimine problema de la sursă, acţionând direct pentru ameliorarea cauzei sforăitului, experimentul numit Bose Sleepbuds ţinteşte eliminarea zgomotelor de orice fel pentru obţinerea unui somn mai lung şi mai odihnitor.

Finanţate în cadrul unei campanii Indiegogo, căştile proiectate pentru a te ajuta să dormi mai bine combină un design confortabil, gândit să permită purtarea accesoriului tot timpul nopţii, cu o implementare personalizată a unor tehnologii întâlnite şi la alte modele de căşti audio. Numit „Sound Masking” (mascare a sunetului), procedeul aplicat de căştile Bose Sleepbuds merge însă mai departe de simpla ascundere a sunetelor care ar putea perturba somnul, înlocuind zgomotul ambiant cu un echivalent mai plăcut.

Astfel, utilizatorii pot alege dintr-o selecţie de ambianţe liniştitoare disponibile în aplicaţia pentru smartphone, cum ar fi efecte de ploaie. Interesant este însă că sunetele redate sunt păstrate în memoria locală a căştilor, nefiind nevoie de o conexiune permanentă cu telefonul mobil.

Printre funcţiile oferite de Bose Sleepbuds se numără şi cea de ceas deşteptător, ale cărui alerte sunt auzite doar de către posesor. Din păcate, costul unui somn mai odihnitor nu este tocmai mic, căştile Bose Sleepbuds fiind aşteptate în versiune retail la preţul de 249 dolari. 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult