DROBO, primul robot de stocare din lume

15.05.2007
DROBO, primul robot de stocare din lume

V-am cam zăpăcit cu denumirea asta, nu-i aşa? Ceea ce sună destul de pompos (Storage Robot) este de fapt o unitate de stocare externă ce se conectează prin USB la PC. Ce aduce nou DROBO este însă simplitatea managementului din partea utilizatorului. Şi când zic simplu, nu glumesc. Urmărind acest clip vedem punctul forte al lui DROBO: upgrade, management si mentenanţă extrem de simplă pentru utilizatorul tipic.

Tot ce avem de făcut este să introducem harddisk-urile şi să începem să copiem date. DROBO ne spune când sistemul atinge un grad de încărcare de 85 %, pentru a adăuga un al disc sau pentru a-l înlocui pe unul din cele maxim 4 ce pot fi montate.

Şolduri mari şi forme rotunjite, o necesitate pentru spaţiu de stocare mare

DROBO foloseşte o mixtură de LED-uri colorate pentru a indica starea sistemului. O aplicaţie software suplimentară este pusă la dispoziţie de producător pentru a oferi informaţii detaliate, dar cel mai probabil o vom instala şi uita de ea. De ce DROBO? Din cauza circuitului hardware/logic ce ne permite folosirea harddisk-urilor de capacităţi diferite, compatibilitatea hot swap şi backup-ul automat al datelor.

Este DROBO perfect? Dacă vorbim de uşurinţa în utilizare cu siguranţă este, dar nu şi când amintim de preţ. Pentru 699 $ este păcat că lipseşte funcţia NAS. Conectarea se face doar prin USB, mufa Ethernet fiind o lipsă notabilă pentru DROBO. Verdictul meu: l-aş cumpăra dacă ar renunţa la şasele din preţ.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News